A barlangszínházban búcsúzik a Valahol Európában musical

2020 július 19. vasárnap, 11:01

Elköszön a nézőktől a Valahol Európában musical stábja a fertőrákosi barlangszínházban szeptember 10-én és 11-én.

A Soproni Petőfi Színház ajánlója:

Akadtak, akik időközben kinőtték a jelmezüket, másoknak a hangjuk kezdett el mélyülni, megnyúlt kezük, lábuk, a népes gyermekcsapat ugyanúgy kezd el változni, felnőni, akár a darabban általuk megformált szereplők.

Fotó: Pomezanski György

Elköszön a nézőktől a Valahol Európában musical stábja a fertőrákosi barlangszínházban szeptember 10-én és 11-én. Épp egy esztendővel ezelőtt erről a játszóhelyről indult a darab sikerútja, akkor csak az ottani előadásokat összesen négyezren látták, s a kőszínházban tovább tartott a produkció közönséget hódító páratlan sorozata.

A búcsúra nagyon készül a stáb, emlékezetessé akarják tenni mindenki számára ezeket a találkozásokat. A tervek szerint a fiatalok a dalokat, táncokat már a következő hónapban elkezdik próbálni.

Fotó: Pomezanski György

Szélyes Andrea jelmeztervezőnek ad majd némi feladatot, hogy a 31 gyermekre tervezett ruhák közül néhányat átalakítson. Nőnek a fiatalok – egy nyár alatt több centit is – s egyúttal változik a hangjuk. Mutálnak, ez a korrepetítor Sárdy Barbara területe lesz, hogy megmaradjon a teljes összhangzás. Gyenes Ildikó koreográfus és asszisztense, Szalai Dóra is készülhet, hiszen a mozgásra, a koordinációra szintén hatást gyakorol egy-egy hirtelen testi növekedés.

Ám feltehetően mindezen hamar túllendül majd a csapat, amelynek tagjai már nagyon várják a gyakorlásokat. Igazi közösséggé váltak a Valahol Európában próbái, előadásai alatt. Tanulhattak emberséget, szolidaritást, hűséget, egymásra való figyelmet, baráti felelősségvállalást, s belekóstolhattak abba, hogy milyen a színház varázslatos világa. Mindeközben érezhették, átélhették, milyen kemény út is vezet odáig, míg valaki felléphet a világot jelentő deszkákra.

Fotó: Pomezanski György

A musical Mikó István, Kisfaludy Zsófia, Vastag Tamás, Savanyu Gergely és 31 gyermek főszereplésével készült Halasi Imre rendezésében, Gyenes Ildikó koreográfiájával.

“A kultúra ad esélyt, reményt, irányt ahhoz, hogy a világot átsegítse a szörnyűségeken. A kultúra újrateremti az életet” – Halasi Imre rendező szavai a lehető legaktuálisabbak most is, amikor a stáb a világjárvány közben készül a szeptemberi előadásokra.