Szeptember végén mutatják be Békéscsabán A Megfeszített című rockoperát

2020 augusztus 07. péntek, 12:30

A közismert bibliai történetet feldolgozó grandiózus színházi előadásban több mint 70 színész, énekes és táncos lép fel. A rockoperát Koltay Gábor rendezi, az előadás zenéjét Koltay Gergely írta.


Az idén ismét színpadra kerülő világzenei szerzeményt már bemutatták egyszer a 2000-es évek elején a csíksomlyói nyeregben. A tisztesség, a becsület és a hűség a pénzzel és a hatalommal szembeni konfliktusáról szóló történet külön figyelmet szentel a tömegek manipulálhatóságának.

Fotó: Rácz Attila

Az előadást augusztus 19-én már megtekinthetik a nézők a Szarvasi Vízi Színházban – közölte Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

A történetnek magyar vonatkozása is van, mivel a színházi darab be akarja mutatni, hogy a magyarság hogyan ékelődött Szent István király uralkodása után a keresztény kultúrába – emlékeztetett Bozsó József, a Magyar Zenés Színház igazgatója, aki a produkcióban Jézus egyik tanítványát alakítja.

Hozzátette, a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Zenés Színház következő közös produkcióját, a Viktória című operettet november 9-én mutatják be.

(MTI)