Élőlánccal költözik a Csokonai Színház

2020 augusztus 17. hétfő, 7:29

A közönség és a debreceniek segítségét várja a Csokonai Színház, hogy több mint száz kellék és jelmez, egy-egy előadás ikonikus, jellegzetes darabjai átköltözhessenek a felújításra váró épületből a Víg Kamaraszínházba.

Költöztesd át a Csokonait! címmel élőláncba hívnak valamennyi jelentkezőt, hogy segítségükkel augusztus 26-án kézről-kézre járva útjára induljon a Pál utcai fiúk zászlója, Don Quijote szamara, Dulcinea buborékfújója, a Csárdáskirálynő Terkájának kalapdoboza, a Három nővér szamovárja, Stavros zakója és Kornél neccpólója a Tesztoszteronból, Lear koronája, Orbánné kék kosztümje a Macskajátékból, de Júlia kerekekkel felszerelt piros fürdőkádjának is át kell kerülnie a főépület díszletraktárából új helyére.

Don Quijote / Fotó: Máthé András

A szervezők és a Csokonai Színház tárvezetői minden egyes kelléket és jelmezt felcímkéznek majd, így az élőlánc résztvevői nyomon követhetik, melyik darab milyen tárgyát, jelmezét tartják a kezükben.

A Csokonai Színház és a Víg Kamaraszínház között több mint 600 méter a távolság, így a színház legalább 300 ember jelentkezését várja, hogy a színészekkel, az énekkarral, a színház dolgozóival együtt szimbolikusan búcsút vegyenek a patinás épülettől.

Gyülekező augusztus 26-án 11 órától a Csokonai Színház főbejáratánál. A színház dolgozói mindenkit szeretettel várnak!