Születésnap – Készül Pelsőczy Réka rendezése Budaörsön

2020 augusztus 18. kedd, 7:00

Augusztus első napjaiban kezdte el a Budaörsi Latinovits Színház a nyár második próbafolyamatát Pelsőczy Réka vezetésével. Az előadásban a társulat tagjain kívül Mertz Tibor, Miklós Marcell és Kocsó Gábor is játszik.

Az előadás Thomas Vinterberg, Mogens Rukov és Bo Hansen Dogma-filme alapján készül, a premiert 2020. szeptember 26-án tartják.

Születésnap – olvasópróba / Fotó: Budaörsi Latinovits Színház

Pelsőczy Réka rendező az előadásról:

Sokszor azok az emberek bántanak minket, élnek vissza a hatalmukkal, akiket szeretünk, akiknek sokat köszönhetünk.

Gyerekek vagyunk, de nem csak a családunkban, hanem abban a demokráciában is, amiben élünk. Nem nőttünk fel. Gyerekként kezelnek minket, de ami még rosszabb, mi is gyereknek gondoljuk magunkat. Hagyjuk, hogy a nálunk erősebb, hangosabb mondja meg kik vagyunk, mit csináljunk és hol a helyünk. A felnőttség azt jelenti, hogy az ember a saját lábára áll. Kimond dolgokat, képviseli a határait, és cselekszik. Ez felelősséggel jár. És nem csak jogokkal, de kötelességekkel is. Meg kell szólalni. Ki kell állni magunkért. Csak az tud felelősséget vállalni, aki tudja a jogait és él is velük.

Születésnap – olvasópróba / Fotó: Budaörsi Latinovits Színház

Könnyű ezt mondani, de minden személyes történet, hihetetlenül bonyolult, és minden kiállás nehéz.

És fontos, hogy miután megöltük apáinkat, legyen tudásunk, célunk, és saját mondanivalónk, amivel a helyükbe lépünk. Nekem erről szól a Születésnap.

Születésnap – olvasópróba / Fotó: Budaörsi Latinovits Színház

Szereplők: Ilyés Róbert, Takács Katalin, Chován Gábor, Böröndi Bence, Bohoczki Sára, Páder Petra, Mertz Tibor, Kocsó Gábor, Bregyán Péter, Nagy Katica, Miklós Marcell, Szőts Orsi, Fröhlich Kristóf, Samudovszky Adrian.

Író: David Eldridge. Fordító: Hamvai Kornél, Vörös Róbert. Díszlet: Tihanyi Ildi. Jelmez: Keszei Borbála. Világítás: Kehi Richárd. Zenei vezető: Bercsényi Péter. Mozgás: Bodor Johanna. Rendező: Pelsőczy Réka.