Öt bemutatót tervez az évadban Békéscsabai Napsugár Bábszínház

2020 szeptember 06. vasárnap, 7:40

Bábos drámaíró fesztiválra és Nemzetközi Bábfesztiválra is várják majd a nézőket.

Az első bemutatót október 10-re tervezik, amikor a Pán Pétert láthatja az elsősorban iskoláskorú közönség Lázár Helga rendezésében. A Jajj de jó itt, mindenütt! című előadást novemberben mutatják be Kolozsi Angéla rendezésében, a darabot óvodás kortól ajánlják.

Fotó: Napsugár Bábszínház

2021 februárjában lesz az Állatok farsangja bemutatója, a rendező Somogyi Tamás; majd áprilisban, Bartal Kiss Rita rendezésében a Bagoly, aki félt a sötétben című előadást játsszák. A legkisebbeknek ebben az évadban egy új előadással készülnek, Hej tulipán, tulipán címmel Csortán Zsóka rendezésében.

A teátrum idén is kínál pöttöm színházi, óvodás és iskolás bérletet, amelyek 3-3 előadásra szólnak. A népszerű BabaSzínházi szombatok mellett ebben az évadban a felnőtteket is várják havonta egy alkalommal a Kultúrszösz elnevezésű sorozatra.

Fotó: Napsugár Bábszínház

Szeptember 5-én délután Bábozdába várták az érdeklődőket az Ibsen Ház előtti térre, ahol bábsimogató, mesepékség, bábfotózda és bábtervezde is várta a legkisebbeket.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház 2021. március 18. és 21. között tervezi megrendezni a VII. Bábos Drámaíró Versenyt, június 24. és 27. között pedig a XVIII. Nemzetközi Bábfesztivált.

(MTI)