Tanulmány a nőkről – Megkezdték a próbákat a Zenthe Ferenc Színházban

2020 szeptember 06. vasárnap, 8:08

Szeptember 18-án mutatja be a Zenthe Ferenc Színház Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című darabját. A zenés vígjátékot a salgótarjáni színház a Váci Dunakanyar Színházzal és a Soproni Petőfi Színházzal közös koprodukcióban viszi színre.

A Zenthe Ferenc Színház beszámolója:

Az új bemutató a női lélek megfejtésére tesz kísérletet, már ha létezik egyáltalán olyan, hogy „a női lélek”. A darab rendezője, Kis Domonkos Márk szerint: „Biztos, hogy van női lélek. Hogy a férfi meg tudja-e ezt fejteni, az a nagy kérdés. Mi folyamatosan próbálkozunk vele. A darab is ezt feszegeti. El kell majd jönni, meg kell nézni és kiderül minden!”

A Jászai Mari-díjas rendező nem először dolgozik a társulattal, 2019 májusában a Pillantás a hídról Arthur Miller drámát állította színpadra, ami noha műfajában egészen más, de a közönség kedvelte, olyannyira, hogy az évad legjobb Zenthés előadásának választotta.

Tanulmány a nőkről – olvasópróba / Fotó: Zenthe Ferenc Színház

A szereplők közül Ágoston Péter, Tarpai Viktória és Hajdu Tibor neve ismerősen csenghet, hiszen több előadásban is láthatta már őket a salgótarjáni közönség (Amit akartok, Pillantás a hídról, Advent a Hargitán). Mellettük olyan színészekkel találkozhatnak, akik először játszanak Salgótarjánban, ám ismeretlennek nem mondhatnánk, hiszen az X-faktor sztárjaként és az Operett Színház színésznőjeként is ismert Gubik Petra játssza majd a csinos ügyvédnő szerepét, aki – bár akaratán kívül – minden férfi fejét elcsavarja. A teátrum társulatának tagja, Házi Anita lesz Tarpai Viktória karakterének beugró színésze. Továbbá Bacsa Ildikó, Kátai Kinga, Ozsgyáni Mihály és Schlanger András is színpadra áll.

A vidámnak ígérkező próbafolyamat alatt kihívással is találkoznak majd a színészek, hiszen nem csak énekre, de táncra is perdülnek az előadásban a táncdalfesztiválok legnagyobb és legismertebb slágereire.

De miről is szól a darab? Mi is történik, ha egy nő megkapja az élettől azt, amire vágyott? Hogy lehetséges ez, hisz mindig van új a nap alatt. A Tanulmány a nőkről egy könnyed, humoros zenés vígjáték, ami egy kicsit a női akaratról, kicsit a női lélek megfejtéséről és kicsit a férfiakról is szól: sok nevetéssel és örökzöld slágerek dallamaival.

A premier 2020. szeptember 18-án 19.00 órakor lesz a Zenthe Ferenc Színházban, melyre jegyek már vásárolhatók a Városi Jegyirodában és www.zentheszinhaz.jegy.hu oldalon.

Dollárpapa – olvasópróba / Fotó: Bartók Kamaraszínház

Mindeközben Dunaújvárosban megtartották a Dollárpapa olvasópróbáját a Bartók Kamaraszínházban. Gábor Andor üdén fanyar humorral megírt „pénz komédiája” Rajz János filmes alakításával vált igazán ismertté. A színházi főszerepre Papp János színművészt kérték fel, aki a budapesti Centrál Színház társulatának tagja. Az előadás, amelyet Őze Áron rendez, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, az egri Gárdonyi Géza Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház közös produkciója.