Készül a Boeing, Boeing a Vörösmarty Színházban

2020 szeptember 24. csütörtök, 7:00

Újratervezés után, a járványügyi rendelkezéseket figyelembe véve az évad egyik bemutatóját előrébb hozta a teátrum, így az olvasópróbával elkezdődött a Boeing, Boeing – leszállás Párizsban című légies vígjáték próbafolyamata Székesfehérváron. Marc Camoletti Guinness-rekorder művét a tervek szerint október 10-én mutatják be a nagyszínpadon Bagó Bertalan rendezésében.

Fotó: Torma Sándor

A nagyszínpad nézőterén a járványügyi előírásoknak megfelelően kezdődött el az olvasópróba, és a műfajnak megfelelően igen vidám hangulatban telt.

Bagó Bertalan rendező azt mondta, hogy azért is került előrébb ez a bemutató, mert a színház szeretné, ha a közönség nem maradna előadás nélkül.

A Boeing, Boeing kisszereplős darab, ezért remélhetőleg kisebb az esély, hogy megbetegedjenek az emberek. Egy tragikusnak is nevezhető szituációban – a jelen helyzetben – ráfér az emberekre egy kis nevetés, erre pedig igen alkalmas a világon legtöbbet játszott francia színdarab.

Fotó: Torma Sándor

„Ez a darab a beleillik a nagy francia vígjátékíró, Feydeau darabjainak sorába. Rettentően mozgalmas, és van egy pici kritikai éle is a mai kor felületességét középpontba helyezve. Reményeim szerint felhőtlen kacagás lesz az egész.”

Az előadást a tervek szerint október 10-én 19 órakor mutatják be a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

Szereplők: Sághy Tamás, Varga Mária, Egyed Attila, Varga Lili, Kiss Diána Magdolna, Ladányi Júlia.