Dollárpapa – Három színház közös előadása Salgótarjánban

2020 október 16. péntek, 8:49

Gábor Andor művét, a Dollárpapát viszi színre következő premierjeként a Zenthe Ferenc Színház. Az előadás hármas koprodukcióban készült a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal és az egri Gárdonyi Géza Színházzal közösen.

Egy eladósodott tanárról – akinek két lánya éppen eladósorban van – mindenki úgy tudja, hogy egy milliomos nagybácsija él Amerikában, aki hatalmas ültetvényekkel, gyárakkal és vállalatokkal rendelkezik.

Fotó: Ónodi Zoltán (Bartók Kamaraszínház)

Ez a dúsgazdagnak hitt dollárpapa egyszer csak hazalátogat és gyorsan kiderül, szegény, mint a templom egere. Az eladósodott család mégis tovább erősíti a „milliomos legendáját”, hogy ezzel megnyugtassák a hitelezőiket.

Gábor Andor fanyarral megírt “pénz komédiáját” két részben mutatják be, sanzonok és kuplék kíséretének színesítésével. Az 1956-ban bemutatott fekete-fehér Dollárpapa film Rajz János felejthetetlen alakításával vált igazán ismertté, a szerepet ezúttal Papp János alakítja.

A szereplők a három színház társulatának tagjai közül kerültek ki, a nagyközönség október 16-án és 17-én a Zenthe Ferenc Színház deszkáin láthatja az előadást.