Három premierrel készül a Kecskeméti Nemzeti az újranyitásra

2020 december 28. hétfő, 4:19

A próbák mellett egy új projekt is útjára indult: film készül a Csoportterápia mjuzikelkámediből.

Három előadás próbái futnak

Eisemann Mihály operettjét, az Egy csók és más semmit a Nagyszínház színpadán Szőcs Artur rendezésében, többek között Koltai-Nagy Balázs, Orth Péter, Szabó Dorottya, Pál Attila és Csombor Teréz főszereplésével láthatják a nézők. A népszerű operettben közreműködik a Kecskeméti Nemzeti Színház énekkara és zenekara is. Egy jól ismert történet a válni készülő fiatal asszonyról, aki a per ideje alatt beleszeret egy fiatal férfiba, nem tudván, hogy ki is ő valójában… További események is bonyolítják a történetet, tehát egy igazán humoros félreértésekkel teli előadásra készülhetünk, ráadásul fülbemászó dallamokkal.

Egy csók és más semmi – próba / Fotó: ifj. Háry Péter

A Kelemen László Kamaraszínházban Woody Allen 1992-ben megjelent, Férjek és feleségek c. filmjének színpadi adaptációja kel életre Szente Vajk rendezésében. Az egyszerre elgondolkodtató és nevettető, tanulságokat és elrettentő példákat kínáló történet középpontjában a mindenkori romantikus kapcsolatok újrarendeződése áll. A két házaspár tagjait Szemenyei János, Märcz Fruzsina, Hajdú Melinda és Adorjáni Bálint alakítja.

Igazi örömjáték a Danyi Judit-Hegedűs Zoltán színészházaspár számára a Jövőre, veled, itt 2., amelyet az első résszel megegyezően Szerednyey Béla rendez. Doris és George titkos szeretői viszonya még mindig tartogat fordulatokat és megannyi kacagtató jelenetet. A romantikus vígjáték mindkét része önálló produkció, így az is garantáltan jól fog szórakozni, aki lemaradt az 1. részről. A pikáns szerelmi történetnek már-már zavarba ejtő közelségből lehetünk szemtanúi a Ruszt József Stúdiószínházban.

Itt vagyunk egymásnak – Elindult a Kecskeméti Nemzeti podcastja

Hajdú Melinda színésznő az első vendége a Kecskeméti Nemzeti új podcastjának, amely az Itt vagyunk egymásnak címet kapta. Tóth Kata dramaturg lélekpezsdítő beszélgetéseit hallgathatja az érdeklődő közönség a Spotifyon. Az adások remek lehetőséget kínálnak a színház tagjainak mélyebb megismerésére. Megható és kedves történetek, anekdoták és színházi kulisszatitkok egyaránt elhangzanak a bensőséges beszélgetésekben.

Dobó Enikő és Jankovics Anna a Csoportterápia forgatásán / Fotó: ifj. Háry Péter

Filmként éled újjá a Csoportterápia

Az FP Films Kft. és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház együtt indult a Nemzeti Filmintézet pályázatán, amelynek keretében színházak és filmesek összefogásával készülnek produkciók streaming szolgáltatásra és televíziós forgalmazásra. A pályázat pozitív elbírálásának köszönhetően a Csoportterápia c. filmet már javában forgatják Kecskeméten.

A Galambos Attila – Szente Vajk – Bolba Tamás nevével fémjelzett darabot 2015-ben tűzte műsorra a színház, hamarosan pedig a tv-képernyő előtt ülve kacaghatnak a nézők a mjúzikelkámedi vicces jelenetein, annak ellenére, hogy a történet szereplői nagyon is hús-vér emberek, valós problémákkal.

Az eredeti szereposztásból Hajdú Melindát, Aradi Imrét és Dobó Enikőt láthatják viszont a humorra vágyók, hozzájuk Szente Vajk, Jankovics Anna és Járai Máté csatlakozott.

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház