Black Comedy – Online bemutatót tart a Veres 1 Színház

2021 január 11. hétfő, 4:24

Peter Shaffer bohózata 2021. január 15-től látható online Nagy Sándor rendezésében.

A Veres 1 Színház ajánlója:

Beszűkült a színházi életünk? Fenntartásokkal ugyan, de az ellenkezőjét gondoljuk. A Veres 1 Színház 6. évadjának második bemutatójára készül.

Hogyan? A 2020-as Covid évben? És igen. (Mellesleg ebben az évben a színház már megrendezett egy 13,000 nézőt megmozgató nyári fesztivált is, a Mézesvölgyi Nyárt.)

Fotó: Veres 1 Színház

Mit csinálunk mi itt Veresegyházon, a Veres 1 Színházban? Nem állhatunk meg, megyünk előre és megszállottan keressük a lehetőségeket, hogyan tudunk fejlődni. Most egy színháznak a fejlődés egyenlő azzal, miként tud utat találni a közönséghez.

Az ország vezető színházaihoz hasonlóan mi is gondolkodás nélkül belevágunk az online színházi közvetítésbe.

Nem pótolja az élő színházat, de legalább van. Hiányzik, hogy az előadás végén nem halljuk a tapsot? Igen, veszettül. Behelyettesíthető a képernyő a nézőtérrel? Kizárt. Viszont fő részvényeseink, a nézők már várnak minket. Akik bérletet váltottak az idei szezonra, morzsolgatják a papírt, mikor lesz a következő előadás.

Nekünk ez óriási lehetőség, a veresegyházi és a környékbeli törzsközönségünk pedig örömmel fogadja be maga közé az Online Nézőt, éljen bárhol a világban.

Kitágult az életünk.

Fotó: Veres 1 Színház

Január 15-től 31-ig érhető el online (on demand) formában Peter Shaffer: Rövidzárlat (Black Comedy) című bohózata, a Veres 1 Színház előadásában. Váratlan fordulatok, tragikomikus, groteszk helyzetek építik fel a darabot, mely egy rövidzárlat okozta áramszünet alatt játszódik egy szobrász műtermében. És mi, nézők mindent látunk, amit ők nem… A közvetítés kihívása, egyben a darab zseniális trükkje, hogy míg a szereplők az első néhány percben a vaksötétben tapogatóznak, addig a közönség mindvégig „fényesen” mulat.

Peter Shaffer: Rövidzárlat (Black Comedy)
A Veres 1 Színház 25. bemutatója

Szereplők: NAGY BALÁZS, KEREKES JÓZSEF, CSONKA ANDRÁS, CSÁKI EDINA, ZORGEL ENIKŐ, MOLNÁR GYÖNGYI, JANIK LÁSZLÓ, KRAJNIK-BALOGH GÁBOR.

Díszlet- és jelmeztervező: KOVÁCS YVETTE ALIDA. Rendező: NAGY SÁNDOR.