Öt nagyszínpadi bemutatóval készül az új évadra a Veszprémi Petőfi Színház

2021 június 02. szerda, 12:20

Öt nagyszínházi premier lesz a 2021/2022-es évadban a Veszprémi Petőfi Színházban, de számos stúdiószínpadi, gyermekszínházi és ifjúsági bemutatóval is várják a közönséget.

Oberfrank Pál, a színház igazgatója az MTI-nek szerdán elmondta, hogy az első bemutató Ken Ludwig A hőstenor című bohózata lesz Tasnádi Csaba rendezésében. Ezt követi A mindenség elmélete című, Stephen Hawking életét bemutató darab, amelyet a színház felkérésére írt Lőkös Ildikó, és amelyet Guelmino Sándor rendez.

A jövő évadban színre viszik Huszka Jenő és Martos Ferenc Lili bárónő című operettjét Forgács Péter rendezésében, és William Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékát is, amelyet Oberfrank Pál rendez. Az évad utolsó bemutatója Lévay Szilveszter és Michael Kunze Mozart című musicalje lesz, amelynek rendezője Somogyi Szilárd.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben láthatja a közönség Abigél titkai címmel Piros Ildikó Szabó Magda-estjét, valamint Lengyel Nagy Anna Élet.történetek.hu című sorozatának két részét, A mi Józsinkat és az Erzsikét Keresztes Tamás és Pelsőczy Réka rendezésében. Ősbemutatóval is várják a közönséget: Móricz múzsái című drámáját az író, Gyökössy Zsolt viszi színre. Bemutatják Lezsák Sándor 80 vödör levegő című tragikomédiáját is, amelyet Oberfrank Pál rendez, és Pilinszky János születésének századik évfordulójáról is megemlékezik a társulat.

Gyermekszínházi bemutatóként A holdbéli csónakos címmel viszik színre Weöres Sándor mesejátékát, valamint Bozsó József és Kocsák Tibor Hagymácska című mesemusicalje is szerepel a bemutatók között. Ifjúsági előadás készül A két Lotti című Erich Kastner-regényből, Dvorák Gábor rendezésében Egyperceseket és József Attila-estet is láthat a közönség, és a Kabóca Bábszínházzal közös produkció lesz Katona József Bánk bánja.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese elmondta, hogy idén is megrendezik június 11. és 13. között a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amelynek előadásait rendhagyó módon a város lakótelepein, közterületein is láthatják a nézők. A Lélektől lélekig érzékenyítő fesztivált, amelyen a mindennapi kihívásokra adható válaszokat járják körül a színház eszközeivel, július 16. és 18. között tartják meg.

Nyári táborokat is szerveznek több turnusban, melyeknek részben a balatonalmádi Magtár, részben pedig a Veszprémi Petőfi Színház ad otthont.

(MTI)