Szórakoztató évadot tervez az egri Gárdonyi Géza Színház

2021 június 07. hétfő, 16:22

A 2021/2022-es évad tervét ismertette a Gárdonyi Géza Színház sajtótájékoztatóján Blaskó Balázs, a színház igazgatója és Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger vezetője. Az eseményen elhangzott: változatos, reményteli, vidám darabokkal készül a társulat a következő évadra.

„A pandémia okozta nehéz időszak után örömmel jelentjük be, hogy hamarosan megkezdjük a bérletárusítást, és a 2021. augusztus 24-i évadnyitó társulati ülésünkkel elindítjuk a következő színházi évadot” – kezdte a sajtótájékoztatót Blaskó Balázs igazgató. Hozzátette: az előadások nagyrészt elkészültek, szeretettel várják szeptembertől a közönséget, és bíznak abban, hogy a gyerekek és a fiatalok is jöhetnek majd újra színházba.

A jövőbe és a biztonságba vetett hit reményében kezdik majd el az évadot, olyan darabokkal, melyek kellemes szórakozást, kikapcsolódást ígérnek, pozitív üzenetet hordoznak az elmúlt nehéz időszak után. A nagyszínpadon elsőként A nagymama című vígjátékot láthatja a közönség októberben, melyet idén még A montmartre-i ibolya című operett és a Pletykák című bohózat követ. Januárban elsőként A fizikusok című komédiát, majd a Sisi című romantikus táncjátékot, illetve az Aranyrandevú című retró komédiát mutatják be. A gyerekeket a Rigócsőr királyfi és a Széttáncolt cipellők mesejáték várja, majd A rátóti csikótojás című kacagtató mese kerül színre. A stúdiószínpadon a Tikk-Takk… Bumm! című musical mellett A páratlan páros 2 – Klikk! című komédiát láthatja a közönség.

Fotó: Gárdonyi Géza Színház

Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger vezetője elmondta: a társulat a pandémia alatt is intenzíven próbált, emellett online előadásokon dolgoztak, illetve egy balettfilmet is forgattak. A Sisi című romantikus táncjáték mellett készülnek a jubileumi, X. Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválra is, melyen az Ahogy tetszik című előadással lép fel a társulat. A Sisi közönség előtti bemutatója 2021. június 16-án lesz Budapesten, a Nemzeti Táncszínház színpadán. Műsoron marad a Diótörő – családi cirkusz és a Beethoven V. táncjáték is.

Vermesné Kormos Anita, a szervezőiroda vezetője kiemelte: a bérletek foglalása 2021. május 17-étől kezdődik, vásárlásra 2021. augusztus 01-től lesz lehetőség. A vissza nem váltott bérletek a 2021/2022-es évadra is érvényesek. A felnőtt bérletekben kínált előadások száma nőtt: öt helyett hat előadást tekinthet meg a közönség, ezzel is szeretné megköszönni a színház a nézők bizalmát.

Minczér Gábor, Eger Megyei Jogú Város alpolgármestere kiemelte: az önkormányzat is bízik abban, hogy a várva várt nyitást nem veszélyezteti ősszel a pandémia. Arra a sajtókérdésre, hogy az Egernek megítélt 825 millió forintos plusz támogatásból mennyit juttat az önkormányzat az egri színháznak, Minczér Gábor elmondta: az összeg még nem érkezett meg, s hogy mennyi jut belőle a színház támogatására, még nem tudni.

A közös fenntartói együttműködési megállapodást – az országban egyedülálló módon – még nem írta alá az önkormányzat, így a színház nem kapta meg az állami támogatást, gyakorlatilag az intézménynek nincs költségvetése. A Gárdonyi Géza Színház társulata a közeljövőben nyári meghívásoknak tesz eleget, többek között Szarvason és Békéscsabán is láthatja őket a közönség.