Évadzáró társulati ülést tartottak a Bartók Kamaraszínházban

2021 június 21. hétfő, 6:44

Őze Áron vezetheti továbbra is a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházat, megbízatása július 1-jétől öt évig tart. Az igazgató a csütörtök délutáni társulati ülésen vette át megbízólevelét a város polgármesterétől.

A közleményben Őze Áron évadzáró társulati ülésen mondott szavait idézik, aki köszönetet mondott a színház munkatársainak, hogy az elmúlt, hosszú és nehéz időszakban helyt álltak. Az igazgató megemlékezett arról, hogy a pandémiában elvesztették a színház egyik alaptagját, Böröcz Györgyöt, aki színpadi díszítő, ügyelő volt a Bartók Színházban. “Emlékét megőrizzük, róla neveztük el a stúdiószínpadunkat” – mondta.

Mint idézik, a társulati ülésen Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere beszélt arról, hogy ebben a rendkívüli időszakban is sokat adott érzelmileg a színház az online előadásaival az embereknek. A polgármester átadta a megbízólevelét Őze Áronnak, aki pályázatával és eddigi munkája alapján további bizalmat kapott a városvezetéstől.

Fotó: Ónodi Zoltán

“Új szakmai hangsúlyok mentén szeretném továbbfejleszteni Dunaújváros színházát” – mondta Őze Áron, aki szerint az évadzárás után sem áll meg a munka a színházban, hiszen folytatják a próbákat, fesztiválokra utaznak, fellépnek szabadtéri helyszíneken.

Június 23-án a Szentendrei Skanzenben kezdik a nyarat az Utánképzés ittas vezetőknek című előadásunkkal, majd a Hamlear gyulai bemutatója következik, közös produkcióként a Gyulai Várszínházzal. Ezután szintén Gyulán játsszák a Sándor Mátyást, és Esztergomba viszik a Toldit és a Jónás könyvét. Kiemelte: a Bartók Táncszínház szintén “végigturnézza” a nyarat.

A 2020/21-es szezonban 19 stream előadást láthattak az érdeklődők, köztük két premiert: a Világtalanokat, valamint a Mario és a varázsló online bemutatóját. Mindemellett Bartók Kávézó néven vasárnaponként online beszélgetéseket is adtak a színházból, továbbá a színház művészei jeles alkalmakhoz kapcsolódóan online ünnepi műsorral kedveskedtek a közönségnek.

Őze Áron kitért arra is: jelenleg 16 olyan előadásuk van, amelyet az új, 2021/22-as évadban tűznek műsorra. Vannak köztük olyan produkciók, amelyeket még nem mutattak be, és olyanok is, amelyekből eddig csak egy-egy előadást tudtak játszani. Ezeket a darabokat augusztus végétől láthatja a közönség.

Az évadot augusztus 20-án nyitják meg, majd a Bartók Ligetben először láthatja a közönség a Nem leszek a játékszered című musicalt augusztus 27-28-29-én. Szeptemberben három bemutatót tartanak: A kis hercegét, a Hamlearét a magyar dráma napjához kapcsolódóan, valamint a János vitéz táncelőadást.

Őze Áron bejelentette: július 1-jétől művészeti igazgatóvá nevezi ki Csadi Zoltán színész-rendezőt, aki csaknem 20 éve a színház tagja. A Bartók Táncszínház vezetője továbbra is Vári Bertalan marad. Az igazgató megköszönte Sipos Imre korábbi művészeti vezető munkáját, aki mostantól a kecskeméti színház tagja lesz.

(MTI)