Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatójára készül a Vörösmarty Színház

2021 szeptember 22. szerda, 6:52

Szeptember 25-én megelevenedik a múlt, beleshetünk Picasso műtermébe, részt vehetünk a Titanic indulásának előestéjén egy bálon, a nagyváradi és a berlini pezsgő kulturális életben is megmártózhatunk, és napjaink, valamint a közeljövő fenyegető globális problémáinak tükrébe is belenézhetünk. A 2021/22-es évadot a Vörösmarty Színház egyik kiemelt vállalkozásával, Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatójával folytatja.

A Vörösmarty Színház ajánlója:

Madách Imre a XIX. század végén befejezte nagy emberiség-költeményét. De a történet nem ért véget. A Vörösmarty Színházat az izgatta, vajon milyen alkut kötne ma az Úr Luciferrel és milyen történetekbe sodorta Ádámot és Évát a huszadik század.

Felkérésükre ennek nyomába eredt a mai magyar irodalmi élet négy kiváló személyisége, Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál.  Színházunk négy rendezője, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János állítja színpadra a grandiózus művet, amely a teljes társulat közreműködésével kalauzolja el a közönséget a közelmúlt, a jelen és a jövő kalandokban gazdag virtuális túráján.

Fotó: Vörösmarty Színház

Négy író, négy rendező, egy társulat – ez a garancia arra, hogy Madách művének folytatása valóban húsba markoló, elgondolkodtató és felemelő élményt nyújtson.

Szeptemberben Lucifer ismét „új utakra” vezeti az első emberpárt és a kedves publikumot: Picasso születésnapjára, a Titanic indulásának előestéjére, a ’30-as évek Nagyváradjára és Berlinjébe, a berlini fal leomlásáig, valamint a közeli jövőbe, egy csendes-óceáni szemétszigetre.

Az ősbemutatóhoz kapcsolódva már megjelent Az ember tragédiája 2.0 című könyv, a Kossuth Kiadó gondozásában. A köteteket a színház előterében lehet megtekinteni és megvásárolni.

További információ: https://www.vorosmartyszinhaz.hu/repertoar/187-az-ember-tragediaja-2