Babaszínházi sorozatot és rangos fesztiválokat is tervez a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

2021 szeptember 22. szerda, 6:39

Minden korosztálynak tervez bemutatót az idei évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A teátrum emellett megrendezné a hetedik Bábos Drámaíró versenyt és a 18. Nemzetközi Bábfesztivált is.

Varga Anna marketing menedzser elmondta: a 2021/2022-es évadban is a műfaji sokszínűségre törekszenek, több kortárs mű feldolgozása szerepel a repertoáron.

A legkisebbeket, azaz a bölcsődéseket és a kiscsoportos óvodásokat Pöttöm színházba várják. Ezek többnyire szöveg nélküli, 25 perces ritmusjátékok, amelyeket igény szerint “házhoz is visznek”. Idén a zenés-táncos Hej tulipán, tulipán, a Kocka-varázs és a Jujj, jön a rongymacska darabokat mutatják be ebben a körben.

Fotó: Békéscsabai Napsugár Bábszínház

A kicsit nagyobb óvodásokat október végén a Bagoly, aki félt a sötéttől; februárban az Állatok farsangja; áprilisban A virágot lépő lány című darabokkal várják, az alsó tagozatosoknak pedig a Pán Pétert ajánlják.

Repetoáron marad egyebek mellett a Bolondos mesék, A világszép nádszálkisasszony; A helység kalapácsa vagy az Évszakok darabok – mondta Varga Anna, hozzátéve, hogy hétvégente folytatódnak a Babaszínház és a Napsugaras Délutánok bérleten kívüli sorozatok.

Amennyiben a járványhelyzet engedi, hetedik alkalommal rendezik meg a Bábos drámaíró versenyt, amikor három író egyetlen éjszaka alatt, megadott témára egyfelvonásos, gyerekeknek szóló bábjátékot ír; azt három rendező három bábszínház tagjaiból összeállított csapatokkal három nap leforgása alatt állítja színre.

Jövő június végén pedig a négynapos 18. Nemzetközi Bábfesztivált hoznák a békési megyeszékhelyre a tervek szerint – közölte Varga Anna.

(MTI)