Kilencedik alkalommal rendezik meg az Újszövetség Maratont

2021 november 21. vasárnap, 4:18

Advent első vasárnapján, november 28-án reggel 8 órától ismét megrendezik az Újszövetség Maratont a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, immár kilencedik alkalommal. A négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával Jézus életét idézik meg.

A felolvasáson részt vesz Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, Spányi Antal katolikus megyéspüspök, Bencze András evangélikus lelkész és Berze János református lelkész. A színpadon a felolvasások között a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI diákjai lépnek fel.

Fotó: Vörösmarty Színház

A felolvasásra várják a nézőket is, a hatályos rendelkezések alapján a maszk használata kötelező. Azoknak pedig, akik személyesen nem tudnak részt venni a rendezvényen, a IX. Újszövetség Maratont a színház élőben közvetíti facebook-oldalán is.

13 órakor – a hagyományokhoz híven Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, valamint a katolikus, a református és az evangélikus egyház képviselői közösen gyújtják meg a színház adventi koszorúján az első gyertyát.

A felolvasásra még egy-két hely foglalható: további információ a Vörösmarty Színház előcsarnokában lévő jegyértékesítő pultnál, a 22/ 503-503-as telefonszámon, valamint a színház honlapján (www.vorosmartyszinhaz.hu).