Meghitt ünnepi kulturális programok Simonpusztán

2021 december 16. csütörtök, 4:14

Hatalmas fűtött rendezvénysátorral várja a családokat a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ a téli időszakban.

Fotó: Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ

A szervezők ajánlója:

December 19-én közös gyertyagyújtásra invitálják a közönséget, advent negyedik fénye a szeretet és remény jegyében ég majd. Azon a napon az Isten pénze című családi musicalre hívják a nézőket. December 30-án elő-szilveszteri programokkal szórakoztatják a kicsiket és nagyokat, a Made in Hungária musical kapcsolja ki a vendégeket. Január 8-án pedig Újévi Gálával indítják az esztendőt, a legsikeresebb musicalrészletekkel várja a nézőket a Magyar Történelmi Színház.

Az eseménysorozatot téli Gálaműsorral nyitották november 27-én, december 5-én pedig a hagyományokhoz híven idén újra lovasszánon érkezett a Mikulás Érdre, a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központba. Különleges meglepetést rejtett puttonya gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Sétalovaglás, színes programok és ajándékok vártak mindenkit Simonpuszta negyedik Mikulás ünnepén.

“Fontosnak tartjuk, hogy rendezvényeinket a Nemzeti összefogás jegyében valósítsuk meg, melyen keresztül hazánk, történelmünk és egy kicsit a jövőnk is közelebb kerüljön honfitársainkhoz. A mai rohanó világban egyre lényegesebb, hogy kimozduljunk a természetbe, kicsit megálljunk, kikapcsolódjunk. Az állatok közelsége, a Nemzetünk értékrendje átlengi Központunk szellemiségét, az állatszeretetre nevelés a kulturális értékeink, a hazafias öntudat megismertetése a legfőbb küldetésünk!” – mondta a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület alelnöke, István Gábor.

Fotó: Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ

Programok:

December 19-én Advent negyedik fénye

Ünnepeljük meg együtt Simonpusztán Advent utolsó vasárnapját! Hangolódjunk közösen a karácsonyra egy fantasztikus előadás megtekintésével, és gyújtsuk meg együtt a negyedik adventi gyertyát, amely a békét, hitet, összetartozást és szeretetet jelképezi! Az „Isten pénze” című családi musicalre hívják a családokat – Charles Dickens „Karácsonyi ének” című műve nyomán Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi. Rendező: Vizeli Csaba. A Magyar Történelmi Színház és a Magyarock Dalszínház közös koprodukciója.

December 30-án Szilveszterre hangolódva

18 órától: Made in Hungária – musical két részben felelős a jó hangulatért (Fenyő Miklós – Tasnádi István – Rendező: Vizeli Csaba).

Január 8-án Újévi Gála

A legnépszerűbb musicalrészletekkel várja a nézőket a Magyar Történelmi Színház újévköszöntő gáláján, 18.00-tól. A gálaműsort Vizeli Csaba rendezi, az est folyamán számos sztárfellépőt láthat a közönség. Az est házigazdája: Laklóth Aladár, színművész, a Magyar Történelmi Színház igazgatója. Újra átélheti mindenki a 2021-es év felemelő pillanatait.

További információ: https://www.facebook.com/nemzetilovaskulturakozpont http://www.simonpuszta.hu/