Látványtér 2016 – Tervezők munkáiból nyílt kiállítás a FUGA-ban

2016 december 10. szombat, 12:39

Látványtér 2016 címmel látható kiállítás látvány-, díszlet- és jelmeztervezők munkáiból: az elmúlt színházi évad mintegy száz pályaművét mutatják be a FUGA Budapesti Építészeti Központban.

A kiállítás gazdag és igényes válogatást ad az elmúlt színházi évad legsikerültebb alkotásaiból – olvasható a Magyar Látvány- Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága (MALÁT) közleményében.

A kiállításon csaknem száz pályamű, látvány-, díszlet- és jelmezterv, makett, előadásfotó, videofelvétel, illetve filmrészlet, valamint bábok, maszkok, elkészült jelmezek és még sok más meghatározó látványelem, jellegzetes tárgy, bútor, kellék és installáció látható.

Mint a közleményben írják, a tárlat átfogó és rendkívül színes képet nyújt a kortárs magyar színház képző- és iparművészeti aspektusáról, vizuális kísérleteiről és divatos trendjeiről.

A kiállítás finisszázsán hirdetik ki és adják át Az év legjobb díszlettervezője és Az év legjobb jelmeztervezője szakmai díjakat. A szervezők az idén is várják a kiállító alkotókra leadott szavazatokat.
A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Budapesti Operettszínház támogatásával a MALÁT és a MAOE Iparművészeti Tagozata hozta létre, a kiállítás kurátora Balla Ildikó.