A győri színház fodrásza, Bazsóné Pongrácz Eszter kapta a Bedi Eszti-emlékdíjat

2017 június 30. péntek, 0:07

A közönség interneten választhatta ki, kisfilmek alapján, kié legyen az első Bedi Eszti-emlékdíj, melyet a tavaly elhunyt súgó, rendezőasszisztens emlékére alapítottak, a kulisszák mögött dolgozók elismerésekéntA díjat a Bedi Eszti Emlékgálán adták át, Bazsóné Pongrácz Eszter, a Győri Nemzeti Színház fodrásza vehette át Eszter mackóját.

A tavaly augusztusban fiatalon elhunyt Bedi Eszter súgó, rendezőasszisztens emlékére alapított díjat két barátja, Venczel-Kovács Zoltán színész és Tóth Zoltán operatőr. Az elismerés Esztin keresztül azokról a takarásban dolgozókról szól, akik nap mint nap tesznek azért, hogy esténként felmehessen a függöny.

Bazsóné Pongrácz Eszter / Fotó: http://ezisgyor.blogspot.hu/

A nyolc jelöltről kisfilmek készültek, amelyek a kulisszák mögé engedtek bepillantást. Az ötletgazdák rengeteget dolgoztak, hogy a díjat aztán egy nagyszabású emlékgálán adhassák át annak, akire a legtöbb voks érkezett. Az esten Bedi Eszti művészbarátai léptek fel, eljött többek között Szulák Andrea és Bereczki Zoltán is.

Bazsóné Pongrácz Eszter 2011 óta dolgozik a győri teátrumban. “Szalonban dolgoztam évekig, és amikor váltani szerettem volna, az egyik itt dolgozó ismerősöm szólt, hogy épp fodrászt keresnek a színházba” – mesélte Eszter a Győr Plusznak, miként került a teátrumba, ahol egészen más munkát kell végeznie, mint amit korábban megszokott. Egy színházi fodrásznak ugyanis meg kell tanulnia sminkelni, maszkolni, a korhű frizurákkal pedig éppúgy tisztában kell lennie, mint a mai modern viseletekkel. A feladatok mellett természetesen a munkabeosztás is más, mint a fodrászszalonok többségében, általában estébe nyúlóan helyt kell állniuk.

Forrás: http://ezisgyor.blogspot.hu, Kisalföld, Győr Plusz