Új e-dráma a Színház.net-en! – Elérhető Znajkay Zsófia Az ölében én c. darabja

2017 szeptember 22. péntek, 19:12

Tegnap estig még csak jelölt volt a színikritikusok díjára, ma már győztes színpadi szövege olvasható a Színház folyóirat online fórumán, a Szinhaz.neten.

Znajkay Zsófia

Elérhetővé vált Znajkay Zsófia Az ölében én című darabja, amely a legjobb új magyar dráma/színpadi szöveg kategória győztese lett.

A drámát maga a szerző rendezte meg a TÁP Színház társulatának keretei között. Az előadás a MU Színházban és a Trafóban is látható volt.

A dráma letölthető INNEN

„Znajkay Zsófiának szemlátomást rengeteg a tapasztalata álom és ébrenlét összemosódásáról, az álmokban megjelenő szorongásokról, a tudattalan folyamatairól. Drámájában egy anyának és fiának történetét követhetjük nyomon, a jelenetek kettőjük viszonyának legszélsőségesebb pillanatait mutatják be, azokat, amelyekben a szeretet lehetetlenné, erőszakos birtokviszonnyá, zsarolássá, kínzássá változik.

…ki merné állítani, hogy az álom nem határozza meg a valóságunkat, vagy hogy az álmaink nem a valóságérzékelésünk lenyomatai lennének. Znajkay Zsófia drámájában csak szorosabban kapcsolódik össze e kettő, és új dimenziót teremt” – írta a darabról Puskás Panni a Revizoron.

Forrás: Színház.net