Bohózattól a tragédiáig – Színházi beszélgetés Michael Fraynnel a Tháliában!

2017 november 08. szerda, 15:41

Michael Frayn a Thália Színház meghívására érkezik Budapestre, a Csoda korban élünk (Szigliget) előadására, amely Balmoral című bohózatának magyar adaptációja.

Az előadás előtt, november 10-én délután 4-kor a Színház szeretettel várja egyórás, kötetlen (moderált) beszélgetésre a magyar színházi szakma képviselőit: igazgatókat, rendezőket, színművészeket, dramaturgokat, egyetemistákat.

A beszélgetés időpontja: 2017. november 10. délután 4-kor
Helyszíne: Thália Színház, Arizona Stúdió
Moderátor: Upor László
szinkrontolmácsolással

Michael Frayn

Michael Frayn

A találkozás Michael Fraynnel a szerző kérésére valóban beszélgetés lesz, nem mesterkurzus – mert tanítani a drámaírásról a lényeget nem lehet: „Nem az a probléma, hogy darabot általában hogyan kell írni, nem is a darabok, amiket már megírtak – hanem a következő darab, a még megíratlan, amiről sem én, sem más nem tudunk semmit.” És nem lehet végső igazságokat kimondani a bohózatról sem: „Aki a bohózat műfaját meg akarja határozni, azonnal elhasal, mint egy bohózatban.” Várjuk mindazokat, akiket érdekel Michael Frayn és Upor László beszélgetése a színházról, komédiáról és tragédiáról, sikerről és bukásról – és legnagyobb örömmel azokat, akik a beszélgetésbe szívesen bekapcsolódnának. Az esemény regisztrációköteles!

Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2017. november 09-ig jelezze a brullkriszti@thalia.hu e-mail címen.

Frayn (1933, London) a Függöny fel / Ugyanaz hátulról, a Koppenhága és a Demokrácia ünnepelt szerzője, Olivier- és Tony-díjas, a világ legfontosabb élő drámaíróinak egyike. Regényei a hatvanas évek közepétől jelennek meg, színműveit a hetvenes évektől játsszák a West Enden, a Broadwayn és világszerte. Csehov színpadi műveinek legjelesebb angol fordítója, szépírói munkái mellett filozófiai életműve is jelentős.