“Egyedül nem megy” – Egy este Gálvölgyi Jánossal és Gálvölgyi Judittal a Madáchban

2018 május 11. péntek, 11:00

Május 17-én az évad utolsó Gondolat Bonbonok estjét láthatják a Madách Színház Tolnay Szalonjában.

Csutka István vendégei ezúttal Gálvölgyi János és Gálvölgyi Judit lesznek, akik arról is mesélnek, lehet-e igazán sikeres pályafutást felépíteni egy stabil hátország és támogató családi közeg nélkül.

Gálvölgyi János színművész és Gálvölgyi Judit szerkesztő, műfordító 47 éve alkot egy párt. Sikeres, elismert emberek, akik a színház, a cirkusz és a varieték hőskorát és annak legendás személyeit is jól ismerik. A május 17-i esten számtalan kérdésre válaszolnak Csutka Istvánnak és a nézőknek.

Ajánló az est elé:

Mi egy igazán jó és hosszú távú kapcsolat titka és van-e ebben szerepe a szerencsének? Valamelyik félnek mindig áldozatot kell hoznia a másikért, vagy az évek során kiegyenlítődnek a szerepek? A humor otthon is főszerepet játszik, vagy csak a színpadon? Egyáltalán, ki játsza otthon a főszerepet és ki a nagyobb nevettető? Mekkora alkotói szabadsága van egy műfordítónak? Mit kapunk gyermekként, ha olyan legendás hírű bűvész az édesapánk, mint Rodolfó, és milyen útravalót kapunk, ha olyan neves művész fogad barátunkká, mint Rátonyi Róbert? Egyáltalán, nehezebb-e híres emberek gyermekeként felnőni? Mit ad a humor az életünkhöz és miképpen lehet a kiemelkedő népszerűség mellett megmaradni olyannak, mint amikor elindultunk? Adottság, vagy profizmus? Magányos, vagy csapatmunka egy paródia elkészítése?

Ajándék, vagy átok a népszerűség? Letehető-e az otthon küszöbén egy művész munkája? Miképpen lehet átlépni a nehéz pillanatokon, vagy hibákon? Milyen mértékben fontos a párunk kritikus véleménye és mindig elfogadjuk-e? Mennyire volt más a mai és a rendszerváltás előtti művészélet? Mi tölti fel azt az embert, aki tömegeket kapcsol ki és nevettet meg esténként? – nos, ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak.

Egy kiemelkedően népszerű házaspár, akik 47 éve alkotnak egy párt. Sikeres, elismert emberek, akik a színház, a cirkusz és a varieték hőskorát és annak legendás személyeit is jól ismerik. Természetesen két különböző személyiség és pályafutás, miközben életútjuk és az őket körülvevő világ is megszámlálhatatlan érdekességet tartogat.

A színház ajánlójában azt ígéri, megválaszolatlan kérdés természetesen most sem marad, ugyanis ezen az estén is – egy applikáció által – nyugodtan feltehetik a saját kéréseiket is és közben olyan történeteket hallhatnak, amelyek megváltoztatják életüket.

Forrás: Madách Színház