Mit jelent 2018-ban egy nemzeti színház? – Jön a Jó kérdés sorozat utolsó beszélgetése

2018 május 11. péntek, 8:25

A Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat beszélgetéssorozatának évadzáró témája a nemzeti színházak szerepe, funkciója, jelentősége.

Mit reprezentál? Minek a letéteményese? Több feladatot és terhet jelent-e? Hogyan kapcsolódnak benne össze politikai, kulturális, társadalmi és morális funkciók? Vannak-e repertoárjának kötelező darabjai? Ahány nemzeti, annyiféle színház? Mást jelent-e Magyarországon és külföldön? Mást jelent-e más-más magyar városban? Változik-e a repertoár és a közönségigény attól függően, hogy a nemzeti színház Budapesten, Győrben, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett vagy Szegeden van?

Erre a kérdésre keressük a választ meghívott vendégeinkkel: Ráckevei Anna színművésszel, a debreceni Csokonai Színház igazgatójával, Béres Attila rendezővel, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójával, illetve Imre Zoltán színháztörténésszel.

A beszélgetést, amelyre május 14-én (hétfőn) 17 órai kezdettel kerül sor a Katona József Színház K:antinjában, ezúttal is Veiszer Alinda vezeti.

A programsorozat ingyenes, támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.