Vastapsfelelősök – Kötet jelent meg a kulisszák mestereiről

2018 május 11. péntek, 8:01

A kötetben népszerű színészek mellett megszólalnak a Radnóti, a Madách, a Thália, a Katona valamint a Jurányi háttérdolgozói.

A Vastapsfelelősök c. könyv borítója

A Vastapsfelelősök c. könyv borítója

Honnan tudja a súgó, hogy mikor szorul a színész a segítségére? Miként lehet az asszisztens a rendező igazi társa? Milyen egy igazi gyorsöltözés? Mi történik, ha nem sül el időben egy kelléknek használt fegyver? Hogyan varázsolják át pillanatok alatt a színpadképet a díszítők? Milyen módszerekkel dolgoznak a koreográfusok? Mi jelenti az igazi kihívást az ügyelők számára? Miért is van szükség annyi lámpára a színházban?

Lovász-Horváth Nikolett könyve különleges utazásra hív a színházi kulisszák mögé, amelyben öltöztetők, díszítők, kellékesek, súgók, rendezőasszisztensek, világosítók, hangosítók, koreográfusok és ügyelők mesélnek arról, hogy mi is történik a függöny mögött, amit már a reflektorok sem világítanak meg.

A kötetben megszólalnak a Radnóti Színház, Madách Színház,Thália Színház, Katona József Színház valamint a Jurányi Produkciós Inkubátorház háttérdolgozói. Az olvasók szórakoztatásából természetesen a színészek sem maradhatnak ki. Hegyi Barbara, Hevér Gábor, Vecsei H. Miklós, Wunderlich József, Elek Ferenc, Ónodi Eszter, Lengyel Tamás, Kovács Patrícia, Tenki Réka, Magyar Attila, Scherer Péter, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Oroszlán Szonja, Veréb Tamás, Petrik Andrea, Molnár Áron, Pál András, Rétfalvi Tamás, Nagy Dániel Viktor pedig elkalauzolnak – a teljesség igénye nélkül – a Játékszín, Centrál Színház, Operettszínház, Pesti Színház és a Vígszínház kulisszái közé.

Itt kaphatunk a kötetből egy kis ízelítőt.

Megjelenés: 2018. április 16.

Megvásárolható: a kiadó honlapján, valamint a Libri és Líra könyvhálózatokban.