Januárban kiderül, ki nyeri az év díszlet és jelmeztervezője díjat

2019 január 08. kedd, 7:12

Az év díszlettervezője és Az év jelmeztervezője szakmai díjat 2019. január 11-én adják át a Fuga Budapesti Építészeti Központban.A díjakat szakmai szavazás alapján ítélik oda: maguk a kiállító tervezők döntik el, hogy melyik alkotást tartják az adott évben a legjobbnak. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága által szervezett finisszázst Vecsei H. Miklós, a Vígszínház társulatának tagja nyitja meg. Az elismeréseket Szűcs Edit és Antal Csaba, az előző év díjazottjai adják át.

Az idei tárlaton Antal Csaba, Bagossy Levente, Balázs Juli, Balla Ildikó, Bobor Ági, Bozóki Mara, Bognár Hajnalka, Cziegler Balázs, Donkó László, Erkel László Kentaur, Fűzér Anni, Horányi Juli, Horesnyi Balázs, Horváth Jenny, Horváth Kata, Ignjatović Krisztina, Bianca Imelda Jeremias, Kálmán Eszter, Kiss Beatrix, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Klimo Péter, Kulumatué, Nagy Fruzsina, Szűcs Edit, Vereckei Rita valamint Bányai Tamás világítástervező munkái láthatók.

A tárlat rendkívül színes és gazdag anyaga nemcsak látvány-, díszlet- és jelmezterveket, maketteket, előadásfotókat, videofelvételeket, illetve filmrészleteket, de bábokat, maszkokat, elkészült jelmezeket, és még sok más meghatározó látványelemet, jellegzetes bútorokat, tárgyakat és kellékeket is tartalmaz.

A szakmai kiállítást a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) és a MALÁT hozta létre, a kiállítás kurátora Balla Ildikó, társszervezője Badacsonyi Brigitta.