Színész gyorstalpalóval és kalandtúrával is vár a Csokonai a Színházak Éjszakáján

2019 szeptember 12. csütörtök, 14:43

Színész gyorstalpalóval, kalandtúrával, a Don Quijote nyílt próbájával, tánctanulással A Pál utcai fiúk koreográfusával, rettegésmentes és horrorisztikus kulisszajárással várják a Színházak Éjszakáján az érdeklődőket a Csokonai Színházban szeptember 21-én.

Fotók: Máthé András

A Csokonai Színház ajánlója:

17 órakor nyílnak a kapuk, akkor indul a Színházak Éjszakája egyik top-programja, a kulisszajárás, elsőként Varga Klárival, aztán folytatódik óránként Mercs Jánossal, Hajdu Imeldával, Ráckevei Annával, majd 21 órától Bakota Árpáddal. A horror-kulisszajárásra, amely 23 óra 59 perckor kezdődik A padlásból is ismert Kránicz Richárddal, kizárólag erős idegzetű, 18 éven felüliek jelentkezését várják. (Tényleg!)

A Pál utcai fiúk zenés játék táncpróbái augusztusban kezdődtek, s most a közönség is kipróbálhatja milyen rögös út vezet az első lépéstől a premier előadás könnyed mozdulatáig. Az Éljen a grund! 18, 19 és 20 órától enged bepillantást a musical koreográfiájába, vagyis táncos lábúak és azok is, akik csak azzá akarnak válni bátran rophatják a népszerű slágerekre Rovó Tamás társkoreográfus irányításával.

A Színészgyorstalpalóban helyzetgyakorlatokban, improvizatív játékokban vehetnek részt (nagyon aktívan) Varga Klári, Janka Barnabás, Mészáros Ibolya, Vranyecz Artúr és Kránicz Richárd segédletével. A gyorstalpalók 19 és 20 órától kezdődnek a Horváth Árpád Stúdiószínházban.

Vedd át a színész szerepét! A 15 perc hírnév a tavalyi Színházak Éjszakája egyik legsikeresebb programjává vált a Csokonaiban. Idén a Tesztoszteron négy fontos karaktere: Kornél (Mercs János), Janis (Janka Barnabás), Tretén (Rózsa László) és Dió (Papp István) adják át szerepeiket a játékra nyitott, (a trágár kifejezések miatt) kizárólag 16 éven felüli jelentkezőknek. Miután a darab férfi szemszögből láttatja a párkapcsolatokat csupa férfi szereplővel, leginkább férfiaknak jelenthet kihívást a feladat.

A Tesztoszteron vagány, karakán, élveteg, megalkuvó karaktereinek sorsába 21 és 22 órától élhetik bele magukat azok, akik még nem léptek fel színházban és nem játszottak egy színdarabban a négy említett színésszel.

Próbálj bátran jelmezt, parókát, bajuszt, szakállt! Alakulj át Júliává, Orlandóvá vagy épp Don Quijoté-vé! Júlia romantikus, Bonnie vagány ruhája, Aida éjfekete vagy Orlando rokokó parókája mind-mind ott sorakozik majd a 44-es bútorraktárban, ami egyébként 43-as, de a kavarodás okát már senki nem tudja a színházban. A Transzformálódj! 18, 19 és 20 órától kezdődik, s akik segítenek a teljes átalakulásban: Horváth Julianna, Edelényi Vivien színésznők, valamint a fodrász-, a jelmeztár munkatársai.

A Yerma és a Don Quijote próbáiba tekinthetnek bele mindazok, akik azt szeretnék látni, hogyan dolgozik Anca Bradu román és Ilja Bocsarnikovsz orosz rendező a színház színészeivel. A Yerma nyílt próbája a Víg Kamaraszínházban, a DON Quijoté-é a balett-teremben kezdődik 18 és 19 órától.

Előadások ikonikus tárgyainak felismerése, kódfejtés, jó memória segítheti azok útját, akik a Kalandtúrában szeretnének eljutni a színház egyik pontjából a másikba. A játékban két 5 fős csapatok versenghet (barátok, cimborák együtt előnyben) érintve a díszletraktárat, a varrodát vagy akár a fodrásztárat.

A Csokonai Ifjúsági Program csapata a CSIPetnyi játékokkal a Nézőtéri büfében várja a kicsiket és a nagyokat, hogy míg a szülők kulisszát járnak vagy 15 perc hírnévre vágynak, a gyerekek se unatkozzanak. 17 órától a 7-10 éves, 19 órától a 11-13 éves, míg 20 órától a 14 pluszos korosztályt várják szórakoztató játékra, versengésre.

Csodálatos énekeseink fakadnak dalra, illetve operettre az Ady tér színpadán. A Jajj, cica operett-est 19 órakor kezdődik Nagy Kírával, Donkó Annamáriával és Donkó Imrével, a Csokonai Énekkarának oszlopos tagjaival, akik nemcsak azt est címadó slágerét, hanem például a Hajmási Pétert, Hajmási Pált és a Te rongyos életet is megszólaltatják. A koncert végén indul a karaoke!

A programokra egységesen 800 forint a belépő. Máthé András fotói a tavalyi Színházak Éjszakáján készültek.