Kulisszák – Bemutatkoznak a Csokonai Színház új társulati tagjai

2019 október 16. szerda, 11:19

A Kulisszák következő alkalmával a debreceni teátrum új társulati tagjait mutatja be a közönségnek Ráckevei Anna.

Az öt fiatal színművész közül hárman már ismerősek lehetnek a debreceni színházkedvelőknek, hiszen korábban már számos produkcióban szerepeltek: Gelányi Bence tavaly a Bonnie és Clyde valamint A padlás című musicalek detektívjeként, az unferlédi című Zalán-darab maffiafőnökeként, korábban pedig az Időfutár Gotthardijaként mutatta meg tehetségét a Csokonai deszkáin, Herczeg Tamás a Biedermann és a gyújtogatók című Max Frisch-darab tenyérbemászó banditájaként, Schmitzként, és az unferlédi egyik főszereplőjeként, a Lillát megrontó Hontiként állt az elmúlt évadban a közönség elé, Horváth Julianna pedig a 2017/2018-as évadban az Idióta című Dosztojevszkij-drámában Aglaját játszotta.

Gelányi Bence, Horváth Julianna, Takács Dániel, Herczeg Tamás, Lehőcz Zsuzsa

Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel egyéves ösztöndíjas szakmai útjukról, Indonéziából érkeztek a Csokonaiba, korábban a szombathelyi Mesebolt Bábszínház társulatában játszottak. Az új társulati tagokat legújabban az októberben debütált Yerma című előadásban láthatta a közönség (Gelányi Bence kivételével).

A beszélgetés izgalmasnak ígérkezik, hiszen a fiatal színművészek eddigi életútja rengeteg témát kínál. Szó lesz többek között arról, miféle elhatározásból alakít egy ifjú színművész önálló társulatot, milyen kihívást jelent színészházaspár gyerekeként vágni neki a színészi szakmának, könnyebbség vagy nehézség-e a szakmában, ha a színész párja is színész. És minden bizonnyal terítékre kerül az öt új társulati tag közös szenvedélye is: a zenélés.

Kulisszák – Ráckevei Anna beszélgetéssorozata
Időpont: október 24, csütörtök 18 óra
Helyszín: Horváth Árpád Stúdiószínház
A beszélgetésen a részvétel ingyenes