Az öreg hölgy látogatása – A virtuális térben folytatódnak a Csokonai Színház próbái

2020 április 08. szerda, 14:24

A Dürrenmatt-darab bemutatóját március 26-án tartották volna a Csokonai Színházban.

A koronavírus-járvány okozta szigorító intézkedések miatt két héttel a bemutató előtt befejezték a próbákat, ami az egy hónapos megfeszített munka után érzékenyen érintette a készülő produkció alkotóit, színészeket, rendezőt és a műszaki dolgozókat egyaránt.

Keszég László, a produkció rendezője szerint az online találkozások pszichésen is segítik a társulatot. „Március 12-én, amikor kijöttünk a színházból, senki nem gondolta, hogy ekkora változás áll be ilyen rövid idő alatt mindannyiunk életében. Ennek a feldolgozásában is segít a Zoom-os együttlét. A netes találkozások nem helyettesítik az élő próbát, nem lehet a két dolgot egy lapon említeni, de segít a mentális egészség megőrzésében és a memória karbantartásában, nem utolsó sorban, ha így lehet dolgozni, akkor így dolgozunk, mert dolgozni kell, nem állhatunk le. Teljes értékűen lehet elemezni a darabot, és meg is tesszük. Ezek az okai a netes próbáknak.” A Zoomos próbák április 3-án kezdődtek. A színészek a jövő hét elejétől délelőttönként találkoznak majd az online térben a rendezővel.

A darab főbb szerepeiben, egyelőre bizonytalan időpontban Kubik Annát, Varga Klárit, Herczeg Tamást és Bakota Árpádot láthatják majd.

Csokonai Színház