Két Kowalski találkozik a zebrán – Villáminterjú Pál Andrással

2016 november 15. kedd, 19:29

November 16-án ismét láthatja a közönség Tennessee Williams Vágyvillamos című darabját Zsótér Sándor rendezésében a Radnóti Színházban. Stanley Kowalski szerepét mostantól Pál András fogja játszani.

Főbb szerepekben Kováts Adél, Petrik Andrea és Schneider Zoltán!

A színészt a szerepátvétel kapcsán kérdeztük.

Neked mi Stanley Kowalski története?

Pál András: Szerintem rengeteg szerelmi ügye volt régen, majd megtalálta magának Stellát, akivel egy nyugodt és normális életet élnek együtt, ez viszont megkérdőjeleződik abban a pillanatban, amikor Blanche betoppan hozzájuk. Stanley számára ő egy furcsa és megfoghatatlan lény, és azonnal felborítja a jól felépítettnek gondolt világát. Iszonyatosan elkezd vágyódni ez iránt a másság iránt – miközben valószínűleg fél is tőle. Számára ez egy különleges találkozás, és egy halálos rajongás és szerelem.

Pál András

Pál András

Mit gondoltál az előadásról, amikor annak idején nézőként láttad?

Pál András: Nagyon tetszett a világa, a kiállítása, és azt gondoltam, hogy csodálatosak benne a színészek. Remélem, hogy képes leszek felnőni hozzájuk, és nem csak téblábolni fogok közöttük a színpadon.

Van olyan momentuma az előadásnak, amely különösen megmaradt benned?

Pál András: Például az a pillanat, amikor Mitch és Blanche először találkoznak, és Sneci (Schneider Zoltán) leugrik a korlátról, és játssza az eszét kicsit Blanche-nak, vagyis mutatja, hogy ő olyan fickós. De ez egy egészen apró momentum, és valószínűleg azért is maradt meg bennem, mert elfogult vagyok Snecivel szemben.

Hogyan lehet egy szerepátvételt jól teljesíteni?

Pál András: Kis szerepbe jó beugrani, mert frissen látsz rá a dologra, és nagyon bátran beleveted magad – ezek általában jól szoktak elsülni. Ilyen nagy szerepbe még nem ugrottam be. Zsótér Sándor, a rendező nagyon sokat segít, de hogy őszinte legyek, egy frász van bennem.

Mivel ez gyakorlatilag majdnem egy főszerep. De talán pont ettől lehet érdekes azoknak is, akik látták korábban az előadást.

Pál András: Biztosan érdekes lesz összehasonlítani – korábban ugye Csányi Sándor játszotta ezt a szerepet. Amúgy most veszi át Orosz Ákos is Stanley szerepét a Pesti Színházban, és ma reggel, amikor az első próbára jöttem, véletlenül össze is futottam vele a zebrán.

Zsótér Sándorral dolgoztál már?

Pál András: Nem, de mindig is vágytam rá. Nagyon szeretem az előadásait, és nagyon izgat az, ahogyan az agya jár. Legutóbb a Brand című rendezését láttam a Nemzetiben, és az is nagyon tetszett.

Az interjút Kelemen Kristóf készítette.