Takarásban 7. rész – Interjú Gémes Antossal

2016 november 25. péntek, 11:30

Folytatódik Ágoston Péter beszélgetése a Magyar Színház művészeivel. A hetedik rész Gémes Antost mutatja be.

Bábszínész szakon végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Meczner János és Csizmadia Tibor  osztályában, ami nálánál lényegesen fiatalabb tagokból állt. Többek között talán ennek is köszönhető, hogy vezéregyéniség. Ezzel először akkor szembesültem, amikor felvettek az egyetemre, Ő akkor végzett. Bal kezében “soha ki nem ürülő” fröccsöspohárral, jobb kezében megafonnal vezényelte végig a gólyatábort. Jó volt. Aztán most, kicsit komolyabban, a Magyar Színházban.

antos

Ha probléma adódik, ő keresi a megoldást. Néha talál is. Közben osztálya van az akadémián, a színészzenekar frontembere, a művészeti tanács tagja. Szeret elvonulni. Órákig képes beszélni egy erdőről (amiben van egy kis faház) úgy, hogy kipihentebbnek érzem magam tőle.

Az ízléstelenség és a tehetségtelenség dühíti, ezek láttán szórakoztatóan kegyetlenné válik. Szereti, ha szeretik. Kicsit jobban szereti, ha rajonganak érte. Amikor a kiskutyájáról beszél, egy igen termetes boxerről van szó. Estebéd egy vendéglőben, rozéfröccs, erdő, kutya és Bud Spencer – ezeket mind nagyon szereti.

Ágoston Péter