Színész lesz belőle! – Ismerjék meg Konfár Eriket

2016 december 17. szombat, 7:27

A Kecskeméti Katona József Gimnáziumban Orbán Edit tanárnő színjátszó csoportjában játszott. Azt tervezte, hogy az érettségi után Londonba megy dolgozni, a bátyja után. Édesanyja kérésére azonban a felvételi lapon, más elképzelése nem lévén, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet jelölte be. Felvették.

Október 21-én lépett először nagyközönség elé Zsótér Sándor és Börcsök Enikő III. éves színművész osztálya. Marieluise Fleisser színdarabját, Az ingolstadti invázió címmel adták elő az Ódry Színpadon, melyet a végzős bábrendező szakos Szilágyi Bálint állított színpadra. A premier alkalmából bemutatjuk a hallgatókat, hatodikként Konfár Eriket, aki a darabban Unertl és Pionír 2 szerepében látható.

Fotó: Éder Vera

Egy álomról:

„Édesapámnak három álma volt. Vagy fodrász, vagy tanár, vagy színész akart lenni. Végül gyógypedagógus lett. Most az ő álmát valósítom meg. Amikor legutóbb hétvégén otthon voltam, azt kérdezte: – na, milyen érzés színésznek lenni? – Nem vagyok még színész, de eddig izgalmas! – feleltem.”

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Az egyetemről:

„Mészöly Anna, akivel jó barátok vagyunk, egy darabig szobatársak is voltunk a kollégiumban, felettem járt a gimiben, ő mesélt néhány dolgot arról, hogy mit csinálnak itt, de amikor bekerültem, kiderült, teljesen más, mint amit valaha is gondoltam róla. Mozgalmas volt az első néhány hónap és az volt a jó, hogy minden teljesen új volt. A rossz és a jó is, ezért nem volt vészes a kudarc sem, mert úgy lehetett megélni, hogy abból is lehet tanulni. A második év viszont nagyon nehéz volt. Akkor már óhatatlanul ott van az ember gyomrában, hogy megint nem sikerült, megint nem sikerült. Elsőben például volt egy nagyon szeretett jelenetem Koroknai Sanyival a Galilei életéből. Ott azt éreztem, hogy van bennem átütő erő, és jó csinálni. Második évben ilyen nem igazán volt.”

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A jelenről:

„Nekem a környezet nagyon sokat számít. Nem igazán barátkoztam meg Budapesttel. Nyom össze. Kevés a zöld terület. És a kollégium is nagyon zárt volt. Nem tudtam sehova se menni. Vége volt éjfélkor egy órának vagy próbának, felmentem a szobámba és bárki jött be, biztos, hogy a színházról volt szó. Nekem ez sok volt. Ezért idén kiköltöztem a kollégiumból, most a barátnőmmel lakom, és csodálatos érzés valakihez haza menni. Egy picit talán több a szabadidőnk is most, nem kell éjjel-nappal bent lennünk az egyetemen. Most jól érzem magam.”

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A szabadidőről:

„Nagyon szeretek főzni. Ha nem vettek volna fel szakácsnak álltam volna. Nagyon szeretem a színházat is, meg beszélgetni is róla, de jó kikapcsolni valami mással. Bár sok mozgásóránk van, hiányzik a sport: a labdajátékok, a foci. Sokáig kosaraztam gyerekkoromban. Ha adódik lehetőség, egyből ugrok rá.”

A közösségről:

„Közösségi embernek gondolom magam. Persze vannak pillanatok, amikor jobb egyedül, de legalábbis nem az osztálytársak között, de sose volt problémám a srácokkal. Természetesen voltak súrlódások az osztályon belül, mostanra azonban már igazán összeértünk. Egyben látom a csapatot. Koroknai Sanyival például nagyon jóban lettem. Együtt laktunk két évig. Hosszasan, jókat szoktunk beszélgetni színházról és minden másról.”

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A szerepéről:

„Egy veterán tolószékes katonát játszom, akinek a felesége meghalt, van egy fia, valamint egy  cselédlánya, Berta, a darab főszereplője. A szerep bonyolult, ráadásul nem egyszerű használni a tolószéket. A szünetekben azt gyakoroltam, hogy tudok vele közlekedni.”

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A jövőről:

„Egy jó csapatban szeretnék dolgozni. Mondjuk egy olyan társulattal, amelyik utazik itthon és külföldön is. Világot látni, megismerni más színházakat, fesztiválokra járni. A csapat a legfontosabb nekem. Úgy érzem, hogy ha az életben is jó viszonyban vagyok a partneremmel, akkor máris megszületik valami. Egy félmosoly, egy nézés, egy kis szikra és a társad máris tudja, mit gondolsz, mit érzel.”

Spilák Klára
Színház.org

A sorozat első részét Bajor Lilivel itt olvashatják.
A sorozat második részét Fehér Andrással itt olvashatják.
A sorozat harmadik részét Hajdu Tiborral itt olvashatják.
A sorozat negyedik részét Hevesi Lászlóval itt olvashatják.
A sorozat ötödik részét Koller Krisztiánnal itt olvashatják.