A kaukázusi krétakör a POSZT-on – Videóinterjú Székely Krisztával, Péterfy Borival és Pálmai Annával

2018 június 07. csütörtök, 13:35

A POSZT TV meglátogatta a Katona József Színház csapatát A kaukázusi krétakör próbáján, ahol Székely Kriszta rendező, Pálmai Anna és Péterfy Bori nyilatkozott.

Péterfy Bori elmondta, Székely Kriszta rendező azt szerette volna, ha az énekesnő saját magát alakítja ebben a darabban. Szerinte a színházban csodálatos dolog, ha az ember elmélyülhet egy olyan irodalmi anyagban, egyesülhet virtuálisan egy olyan szerzővel, akivel érdemes kommunikálni, még így is, hogy a gondolatait ők, a színészek tolmácsolják.

Székely Kriszta hangsúlyozta, 3 fő csapás volt, ami a darab megrendezése során érdekelte: a politika által kiszolgáltatott kisember sorsa, a jószívűség és az a példázat, ami az eltévedt ember jó útra térítéséről szól. A rendező szerint Brecht szövege csodálatos, és az előadásban szereplő összes színész a maga feladatában azonnal megtalálta azt, amit színészként tud mondani a közönségnek. Székely Kriszta úgy véli, kiváltságos színészi pillanat az, amikor a művészek olyan dolgokat szólaltathatnak meg, amelyeket maguk is fontosnak tartanak.

Pálmai Anna szerint az akarás és az életöröm volt fontos nekik ebben a történetben, amely akkor is érvényre jut, amikor látszólag minden szétesik és romjaiba dől, és hogy ennek ellenére milyen az, amikor az ember jó marad és jó döntéseket hoz.

A kaukázusi krétakör június 7-én szerepelt a POSZT-on.

Az előadásról itt adtunk hírt.