Színész a bábok mögött – Videóinterjú Bánky Eszterrel

2018 július 09. hétfő, 9:40

Bánky Eszter arról is mesélt a Budapest Bábszínház sorozatában, hogy legszívesebben kertes házban élne és nem jelent számára problémát, ha egy előadásban színészként és asszisztensként egyszerre részt kell vennie.

Bánky Eszter elárulta: “Szívem szerint kertes házban laknék: kutyákkal, macskákkal, fákkal, növényekkel, elbogarásznék a kertben. Van, hogy előadás után sem szaladok rögtön haza, hanem járok egy kört, sétálok a kedvenc utcámban”.

Bánky Eszter elmondta: “Legutóbb A csillagszemű juhász című előadásnál kerültem abba a helyzetbe, hogy assziszensként kezdtem, majd az egyik kolleganőm lebetegedett, be kellett állnom helyette. Így ezt az előadást, kívülről, asszisztensként is figyelem és játszom is benne. Ha színész vagyok, színész vagy, ha aszisszents vagyok, asszisztens vagyok. Külön tudom választani ezeket a szerepeket, nem befolyásol a kettő” – nyilatkozta.

A bábszínész elmesélte: “Régebben csináltam is fülbevalókat, rézdrótból hajlítgattam, mostmár inkább csak gyűjtögetem őket. vVan olyan, ami Kínából jött velem, amikor a János vitézzel jártunk ott. Az Állami Bábszínházban minden évben megszavazták, hogy melyik művész kapja az Aranygyűrűt és az egyik évben édesapám (ifj. Bánky Róbert színművész, bábszínész, színházi rendező – a szerk.) kapta, ezt is őrzöm. Ez nekem egy nem is kis emlék. A színházon kívül a lányom az életem, Sára, akit nagy büszkeségemre felvettek a Színművészetire, a báb osztályba” – mondta.

 
 

Kapcsolódó anyagok