Elviszlek magammal – Schell Judit D. Tóth Krisztával utazott

2019 november 14. csütörtök, 7:06

A színésznő, akiről mindenki azt mesélte, hogy annyira szeret élni, hogy hiába van a pályán évtizedek óta, mégis sok dologban megmaradt „civilnek”, a szó jó értelmében. Erről is mesél, de arról is, hogy milyen volt főiskolásként anyává válni, mennyire volt küzdelmes az első néhány éve a pályán, és milyen most a Thália Színház művészeti vezetőjeként.

D. Tóth Kriszta sorai a beszélgetés elé:

Kétszer lepett meg Schell Judit a beszélgetésünk alatt. Először akkor, amikor elmesélte volt gimnáziumi és főiskolai osztálytársához, Hajdu Steve-hez fűződő viszonyát.

Másodszor pedig akkor, amikor a hétköznapi témák – például anyaság, színészet, civil élet és főiskolai emlékek – egyszer csak elmondott egy felkavaró saját történetet. É

n legújabb filmjéről a Szép csendbenről kérdeztem, amelyben egy zenetanár és tizenöt éves diákja között alakul ki zaklató viszony, amikor elmesélte, hogyan került hasonló helyzetbe. Tíz–tizenegy évesen azt érezte: az edzője nem megfelelően közeledik hozzá. Judit édesanyja annak idején azonban nagyon másképp reagált, mint a filmbéli anyuka – Judit szerencséjére. Vajon ma, háromszoros édesanyaként mit gondol erről a kemény témáról? Ő hogyan beszélget a saját gyerekeivel róla? És hogy látja a felnőttek felelősségét? Erről is beszélgettünk egy jót.