“Olykor én is megküzdök a saját démonaimmal” – Interjú Czigány Judittal

2021 március 29. hétfő, 4:08

Czigány Judit eddigi pályafutása alatt már több arcát is megmutatta a közönségnek. A színház, a zene és az éneklés mellett nemrégiben vicces énjét is megismerhettük. TikTok videói egyre nagyobb sikernek örvendenek.

Fotó: Budapest Varieté

Milyen volt a kis Juci, már ő is a színpadra készült?
Persze! Kislányként is a színpadra vágytam. Már egy-két évesen is imádtam a középpontban lenni, énekelni és verseket mondani. Amint lehetőség adódott rá, gyerekdarabokban énekeltem és játszottam.

A Pesti Broadway Stúdióban végeztél. Miért éppen ezt az intézményt választottad a tanulmányaihoz?
Igaz, hogy négy évig klasszikus hangképzést tanultam, de a negyedik félévnél a tanárom, Altorjai Tamás azt mondta nekem, hogy szerinte én ettől sokkal lazább vagyok, mi lenne, ha kipróbálnám magam a Broadway Stúdió musical szakán? Hallgattam a mesteremre és így kerültem a Broadway Stúdióba, ahol rengeteget tanultam, nagyon hálás vagyok az ott töltött évekért.

Fotó: Budapest Varieté

A tanulmányaid befejezése után a Budapesti Operettszínházban kezdtél el dolgozni. Hogyan emlékszel vissza erre az időszakra?
Vidéki lányként kerültem fel a fővárosba, így már a Broadway Stúdióban töltött évek is nagy változást hoztak az életembe, de egyszerűen imádtam azt a pörgést, ami itt van, minden pillanatát újra átélném. Ahogy a musical szakot, úgy az operettet is nagyon szerettem, több olyan csodás darabban is játszottam, amik meghatározzák a pályámat. Életem egyik legszebb időszaka volt, és be kell vallanom, egy kicsit még most is hiányzik. Nem is terveztem, hogy eljövök, de lehetőséget kaptam a Müpában, és az egyeztetések miatt meg kellett hoznom ezt a nehéz döntést.

Jelenleg a Budapest Varieté tagja vagy. Hogy érzed magad ebben a társulatban?
Remekül! Úgy érzem, végre hazataláltam. Ez elsősorban Eötvös Krisztinának és Richter Szebasztiánnak köszönhető. Ők a Varieté alapítói, nagyon szeretnivaló és rendes emberek, ami nagyon ritka a szakmában. Imádom a varieté világának szépségét. Az előadások alatt olyan gyönyörű ruhakölteményeket és profi sminkeket viselhetek, amiben mindig szépnek érzem magam a színpadon, ez pedig nagyon sok erőt ad nekem.

Fotó: Budapest Varieté

A játszott darabok közül melyek a legkedvesebbek számodra?
Több kedvencem is van, de az Elfújta a szél című musicalben Prissy szerepét nagyon szerettem. A Thália Színházban az Abigél című darabban én voltam Kiss Mari, az előadás után Somogyi Szilárd azt mondta, hogy én vagyok az eddig legjobb Kiss Mari, ez egy hatalmas élmény számomra azóta is. Mindemellett nagyon közel áll a szívemhez a vizsgadarabunk, a Parasztopera. Az előadás olyan jól sikerült, hogy az Operettszínház felhozta a repertoárjára.

Belecsöppentél a TikTok világába, ahova a párod is veled tartott. Mi motivál abban, hogy ezen a platformon is sikeres legyél?
Szerencsésnek érzem magam, mert úgy érzem, hogy megtaláltuk az összhangot a vicces és a komoly vonal között. Elsősorban értéket szeretnék átadni, de tudom, hogy ma a legtöbb ember csak a telefonján keresztül szocializálódik. Másrészt a vírushelyzet okozta korlátozások alatt kapóra jött az online karrierépítés. Sokan küzdenek önbizalomhiánnyal, és ebben is szeretnék segíteni a követőimnek. Szeretném megmutatni nekik, hogy olykor én is megküzdök a saját démonaimmal és rólam sem csak tökéletes fotók készülnek.

Budapesti Varieté