Erdélyi magyar színháztörténeti kötetet mutatnak be Marosvásárhelyen

November 15-én, 15.00 órakor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Protokoll termében kerül sor az ‘Erdélyi magyar színháztörténet. Philther elemzések’ című kötet bemutatására.

Sybill – Nagyoperettre készül a Szigligeti Társulat Tárnoki Márk rendezésében

Kezdetét vette a nagyváradi Szigligeti Társulat szilveszteri bemutatójának próbafolyamata: december 31-én Jacobi Viktor Sybill című operettje avatja fel a Szigligeti Színház megújult nagyszínpadát.

Előadás közben késeltek meg három művészt Szaúd-Arábiában

A rijádi rendőrség letartóztatta azt a férfit, aki felrohant a színpadra, és az ott előadó színházi társulat három tagját megkéselte. Ez volt az első támadás, amióta Szaúd-Arábiában újra engedik a nyilvános szórakoztatást – írja a hvg.hu.

Theatrum Mortis – Olaszországban tart operabemutatót a Forte Társulat

November 14-én, csütörtökön mutatják be a Római Akadémián a Forte Társulat Theatrum Mortis című operáját.

Drámakihívást rendeztek a nagyváradi Szigligeti Színházban

Az Ady centenáriumhoz kapcsolódó, első ízben meghirdetett Drámakihívás keretében született előadások bemutatójával ért véget a Várad folyóirat, a Holnap Kulturális Egyesület, valamint a Szigligeti Színház együttműködésében megszervezett XI. Könyvmaraton.

Elhunyt Veress László, a Tamási Áron Színház művésze

2019. november 8-án, hetvennégy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Veress László színművész, a Tamási Áron Színház társulatának tagja.

Ismét Stúdió Fesztivált rendez a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem immár ötödik alkalommal szervezi meg a Színházi Iskolák Találkozóját 2019. november 13-25. között.

Ray Cooney vígjátékkal búcsúztatja az évet a Harag György Társulat

 A Pénz az égből című Ray Cooney vígjátékkal búcsúztatja a 2019-es évet a Harag György Társulat.

Előadás közben szakadt le a Picadilly színház mennyezete Londonban

Előadás közben szakadt le a londoni Piccadilly Színház mennyezetének egy darabja, többen megsérültek – írja a BBC hírportálja.

Újabb nemzetközi fesztiválra készül a Tamási Áron Színház

A pitești-i Alexandru Davila Színház által szervezett Festivalul Internațional al Teatrului de Studio și Forme Noi (Stúdió és Új Színházi Formák Nemzetközi Fesztiválja) elnevezésű rangos színházi seregszemlén vesz részt a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata a Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadással.

Előadás közben szakadt le egy londoni színház mennyezete

Előadás közben szakadt le a londoni Piccadilly Színház mennyezetének egy darabja, többen megsérültek – írta a BBC hírportálja csütörtökön.

James Dean-t digitálisan támasztják fel egy film kedvéért

James Dean családja beleegyezett, hogy a néhai színész CGI-technológiával létrehozott karaktere szerepeljen egy készülő amerikai filmben, amely a vietnami háborúról fog szólni – számolt be a deadline.com filmes hírportál.

Tündér Lala – Szabó Magda ifjúsági regénye elevenedik meg Nagyváradon

November 8-án kerül sor a Szigligeti Színház új évadának soron következő premierjére: a Szigligeti Társulat művészei ezúttal a Szabó Magda ifjúsági regényéből készült Tündér Lala című előadást mutatják be Tóth Tünde rendezésében.

Elhunyt Marie Laforet

Nyolcvan éves korában meghalt Marie Laforet francia-svájci színésznő-énekesnő – írja a Swissinfo.ch.

Budapesten vendégszerepel a marosvásárhelyi Spectrum Színház

A Nemzeti Színházban és a József Attila Színházban is bemutatja Tamási Áron Tündöklő Jeromos című drámáját a marosvásárhelyi Spectrum Színház.