Horváth Csaba operarendezőként debütál az Armel fesztiválon

2019 június 19. szerda, 8:40

“Izgalommal készülünk az  idei Armel Opera Festivalra, és megtisztelő számunkra, hogy július 2-6. között találkozunk a különleges operabemutatókon a Müpában, és/vagy Bécsben a  MuTh-ban” – közölték a fesztivál szervezői.

A Brothers plakátja

Az Armel közleménye:

Nagy öröm, hogy Magyarországon  először az Armelen vendégszerepel az Izlandi Operaház társulata. Előadásukban a  Brothers című opera láthatható a fesztivál nyitónapján (július 2.) a Müpában, melyet a világhírű  Kasper Holten rendezett. (Pár darab hely van még e pillanatban) 

Egy eltűnt férfi naplója plakát

Belgiumból  is egy érdekfeszítő produkciót várunk szintén a Müpa Fesztiválszínházba (július 3. ).  Az Egy eltűnt férfi naplója című művet a nagy nemzetközi elismertségnek örvendő, extra-modern rendezéseiről híres Ivo van Hove vitte színpadra. Nevéhez számos prózai és zenés színházi rendezés kötődik. Dolgozott pl.  David Bowie-val a Lazarus c. musicalben, és őt kérték föl a West Side Story színrevitelére, amelyet  New Yorkban  a Broadway-n mutat be a jövő év februárjában.  

Don Giovanni

A zárónapon, július 6-án egy távoli ország társulatának előadásában Mozart remekműve, a Don Giovanni kerül bemutatásra Alföldi Róbert formabontó rendezésében. A bemutató Ecuadorban a Cuenca-i  Művészeti Egyetem színháztermében június 19-én, azaz holnap lesz. A tegnapi fotóspróbán készült képeket mellékelten küldöm. Credit: YoSoy Foto, Ecuador

A  hazai bemutatóra az Armel Opera Festivalon  a Müpában kerül sor. (Az előadásra március végén minden jegy elkelt.)   

Figaró házassága

Bécsben július 4-én, és 5-én két magyar produkciót mutatunk be: Szabó Máté rendezésében egy izgalmas Figaró házassága előadást láthat a közönség a Győri Nemzeti Színház Szimfonikus Zenekarának kíséretében, Medveczky Ádám vezényletével,  másnap pedig Dargay Marcell-Horváth Csaba: El valahová című előadásának ősbemutatóját tartjuk a MuTh Színházban a Forte Társulat művészeinek közreműködésével. További különlegesség, hogy Horváth Csaba ezzel a művel debütál operarendezőként.

El valahová – kreatív

Az  ARTE TV a korábbi évek hagyománya szerint idén is egyenes élő adásban  közvetíti, és  további fél éven át elérhetővé teszi az Armel Opera Festival előadásait  az ARTE Concert csatornán. 

A programokról részletes információt itt talál: https://armelfestival.org/aof-magyarorszag/