Így készül a Macskák-film – Pillantás a kulisszák mögé

2019 július 21. vasárnap, 7:27

A héten megérkezett az előzetes és megjelent egy kisfilm is a Macskák musicalfilmről, amelyből kiderül miként próbáltak a színészek, a táncosok és milyen is lesz Tom Hooper alkotása. A Macskák december 19-én érkezik a hazai mozikba. 

A filmmusical cselekményének keretét az évente megrendezett Karmincák Bálja szolgáltatja, amelyet Old Csendbenlenn celebrál. Az összegyűlt macskák mindegyike előadja élettörténetét Andrew Lloyd Webber ma már kultikus dalaival.

A főhősöket olyan ismert színészek keltik életre, mint Taylor Swift, Idris Elba, Ian McKellen, Judi Dench, James Corden és az Oscar-díjas Jennifer Hudson.

Íme, a Macskák előzetese:

Taylor Swift nemrég arról beszélt Ellen DeGeneres műsorában, hogy a szereplők speciális tréningen vettek részt a felkészülés során. „Érdekes élmény, ha az ember egész nap macska” – mondta az énekesnő. “Valamennyien macskaiskolába jártunk, ahol pantomimművészek tanították, hogyan kell macskaként viselkedni. Különböző szituációkat próbáltunk el a macskák mindennapjaiból, gyakoroltuk a mozgást meg a fura fintorokat.”

Ian McKellen viszont nem volt elégedett magával. „Kerestem a belső macskámat, azt a lusta dorombolót, aki mindannyiunkban benne lakozik” – mesélte a The Graham Norton Show-ban.

“Nem hiszem, hogy sikerült. Egy ponton oda jutottam, hogy macskakaját fogok enni, hátha előbújik belőlem a kanapétigris. Mivel a macskakajának jó szaga van, azt hittem, ízletes is – hát nem. Úgyhogy ez sem segített.” – tette hozzá a színész.

T. S. Eliot 1936 és 1938 között vetette papírra a Macskák könyvének verseit, amelyekben a jellegzetes macskatípusokat mutatja be sok humorral, szerettei és önmaga szórakoztatására.

Így készül a filmmusical:

A Macskák rendezője az Oscar-díjas Tom Hooper, aki többek között A király beszéde és A nyomorultak c. filmeket is jegyzi.  Mivel A nyomorultak nagy sikerű filmmusical volt, megkockáztatható a kijelentés, hogy Hoopernek a Macskákba sem törik majd bele a bicskája.

A Macskák a hazai zenés színjátszás legkiemelkedőbb produkciója, 36 évvel ezelőtt Seregi László koreográfiájával, Szirtes Tamás rendezésében mutatták be a Madách Színházban.

Forrás: Színház.org, UIP, Cats the Musical