Határokon átívelő tehetséggondozó programot indít az erdélyi Osonó Színházműhely

Tehetséggondozás határok nélkül címmel határokon átívelő tehetséggondozó programot indít az erdélyi Osonó Színházműhely hat magyarországi és hat vajdasági résztvevő számára – közölte csütörtökön az erdélyi színházműhely.

A Scapin furfangjait tűzi műsorra a Tompa Miklós Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata november 23-án mutatja be Molière: Scapin furfangjai című nagytermi előadását Parti Nagy Lajos átiratában, Albu István rendezésében.

Az Antigonét mutatja be a Nagyvárad Táncegyüttes

Szophoklész Antigoné című ókori görög drámájának táncszínházi adaptációját mutatja be a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese. A premierre november 21-én kerül sor a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében.

Az öreg hölgy látogatása – Új bemutató a Szigligeti Társulatnál

November 17-én Friedrich Dürrenmatt klasszikusát, Az öreg hölgy látogatása című tragikus komédiát mutatta be a nagyváradi Szigligeti Társulat a Szigligeti Színház nagytermében. Az előadást Novák Eszter, a társulat művészeti vezetője rendezte, a főszerepekben pedig a társulat jubiláló színművészei, Fábián Enikő és ifj. Kovács Levente láthatók.

Bemutatkozik a Trepp színházi platform Pozsonyban

Ádám almái címmel mutatja be első előadását a Trepp színházi platform 2021. november 28-án és december 4-én este 19 órai kezdéssel a pozsonyi Divadlo Astorka Korzo ’90 színházban.

Interjú Dálnoky Réka, Székely Csaba és Elise Wilk drámaírókkal

A Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közös produkciója, a Nem történt semmi című előadás ősbemutatója kapcsán a darab szerzőivel, Dálnoky Réka, Székely Csaba és Elise Wilk drámaírókkal készült interjú.

A történelem áll az idei szabadkai Desiré fesztivál középpontjában

The History and You, azaz A történelem és te címmel szervezik meg idén november 19. és 29. között a Desiré Central Station kortárs nemzetközi színházi fesztivált Szabadkán – jelentették be szerdán a szervezők.

Az élő halott – Új koprodukció a Szeged-Arad “színháztengelyen”

Ismét bemutatóra készül a Szegedi Pinceszínház az Aradi Kamaraszínházzal együttműködésben. Lev Nyikolajevics Tolsztoj Az élő halott című műve november 4-én debütál a dél-alföldi teátrumban.

László Sándor kapta a vajdasági Pataki-gyűrűt

László Sándor színész-rendező, az Újvidéki Színház korábbi igazgatója vehette át a legrangosabb vajdasági színházi elismerést, a Pataki-gyűrűt péntek este Szabadkán.

Ismét Határtalan Napok a Miskolci Nemzeti Színházban

Rendhagyó módon ősszel rendezi meg idén a miskolci teátrum a Határtalan Napok rendezvénysorozatot. A pandémia miatt 2021-ben februárról novemberre halasztott esemény határon túli vendége idén Kassa lesz. A város művészetét, kulturális életét november 11-13. között ismerhetik meg az érdeklődők izgalmas színházi előadások, kiállítás és kerekasztal-beszélgetés során.

Klasszikusok a nagyváradi Szigligeti Színpadán

Októberben négy magyar klasszikussal várja közönségét a nagyváradi Szigligeti Színház: a műsoron családi és ifjúsági előadások, valamint drámai költemény is helyet kapott.

HÍD – Vajdasági alkotók Veszprémben

Új összművészeti eseménysorozatot indít Veszprémben a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál.

Silviu Purcărete rendezésében mutatja be Ionesco Macbettjét a kolozsvári magyar színház

A nagytermi előadás bemutatóját október 13-án tartják.

Tíz bemutatót tervez az új évadban a Kolozsvári Állami Magyar Színház

Tíz bemutatót tervez a Kolozsvári Állami Magyar Színház a szeptember elején megkezdődött 229. évadában – közölte a kolozsvári teátrum.

Hernyák Zsóka nyerte az idei vajdasági magyar drámaíróversenyt

Hernyák Zsóka író színdarabja nyerte meg a vajdasági magyar drámaíróversenyt kedd este Újvidéken. A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.