Papírrepülők – Marosvásárhelyi egyetemistákkal dolgozott Sebestyén Aba

2016 november 14. hétfő, 14:30

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara november 15-én mutatja be a Stúdió 2-ben Papírrepülők című előadását, Sebestyén Aba rendezésében.
A Stúdió Színház friss évadának második bemutatóját a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjaival Sebestyén Aba viszi színre. A Yorick Stúdióval közösen létrehozott előadás az Interkulturális párbeszéd a kortárs színház eszközeivel projekt része, melynek célja a nemzetiségek és a kultúrák közti párbeszéd kezdeményezése és elősegítése.

Elise Wilk román drámaíró szövege fiatalokról szól, fiataloknak. Nehéz kamasznak lenni, de még nehezebb úgy túlélni ezt a korszakot, hogy senki sem áll mellettünk. Ez a történet az áldozatról szól, a zsarnokokról, akik maguk is áldozatok egy olyan társadalomban, ami elszakítja a szülőt gyermekétől. Hat kamasz küszködik világgal, belülről emészti őket a felnőtté válás lassú és elkerülhetetlen bekövetkezte.

plakat

Felhalmozódó problémáikat nem mondhatják el senkinek, hiszen a példaképeik, a szüleik külföldön dolgoznak. Az őket érő külső hatásokat és a bennük egyre csak növekvő feszültséget mindannyian másképp próbálják feldolgozni. Egyedül maradtak, végtelenül egyedül, miközben mind együtt vannak. Beszélhetnének egymással a gondjaikról de nem teszik meg, hanem papírrepülőként sodródnak a szélben…

Az előadásban Szilágyi Míra, Bajkó Edina, Mesés Gáspár, Szabó J. Viktor, Nagy Norbert, Jáger Simon, Fekete Róbert, Erőss Brigitta, Lukács Andrea és Zsenák Lilla elsőéves magiszteris hallgatók játszanak. Az előadás díszletét Szőke Zsuzsa, jelmezeit Czirják Beatrix, harmadéves látványtervező szakos hallgató tervezte. Sebestyén Aba asszisztense Markó Orsolya, másodéves teatrológia szakos hallgató. Elise Wilk drámáját Albert Mária fordította,Kis-Luca Kinga koreográfusként irányította a hallgatók munkáját. A fiatalok körében Trailaként ismert Trabalka Cecília felelős az előadás zenei világáért.

A bemutatót követően november 16-án és 23-án látható újra a produkció. A Stúdió Színház műsoráról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.