Aurlaud Rigolettoja huszonegyszer Szentmargitbányán

2016 november 15. kedd, 18:01

Jövőre Verdi Rigolettóját tűzik műsorra a Szentmargitbányai Kőfejtő szabadtéri színpadán. A nyári, huszonegy előadásból álló sorozat premierje július 12-én lesz. A produkció rendezője a francia Philippe Aurlaud.

A mostani látvány valószínű, hogy puritánabb lesz, mint az elmúlt években, de azt ígérik az alkotók, hogy a kőfejtő nyers sziklái most is szerves részét képezik a látványnak, és egy lépcső köti majd össze a színpadon megjelenő két világot.

szentmagitbanya

Anja Bihlmaier személyében idén első alkalommal lesz női művészeti vezetője a Szentmargitbányai Kőfejtő előadásainak – derült ki a bécsi sajtótájékoztatón. Gilda szerepében az idei szezon Szerelmi bájitalában Adinaként ünnepelt spanyol szopránt, Elena Sancho Pereget láthatjuk újra, aki elmondta, hogy szinte könyörgött az újabb szerepért, annyira beleszeretett a szentmargitbányai helyszínbe.

A másik szereposztásban Gildát Tatiana Larina alakítja, Rigoletto szerepére a szentpétervári Marinszkij Színház baritonját, Vladislav Sulimskyt kérték fel, a másik szereposztásban pedig a tavalyi Tosca Scarpiáját alakító közönségkedvenc, az olasz Davide Damiani látható. Mantova hercegének szerepén három kitűnő tenor osztozik majd.

Forrás: nepszava.hu