Társművészetek hétvégéje az Interferenciák Fesztiválon

2016 november 29. kedd, 21:52

A napi több előadás mellett filmvetítéssel, koncertekkel, könyvbemutatókkal és kiállításmegnyitóval várta az érdeklődőket hétvégén az Interferenciák Fesztivál Kolozsváron.
A Hajdu Szabolcs által rendezett Ernelláék Farkaséknál című előadás másnapján (szombaton) az azonos című, a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíját elnyerő film vetítésére került sor a Tranzit Házban. Ahogy azt a közönségtalálkozón Hajdu Szabolcs elmondta, a hétköznapi problémákat és élethelyzeteket bemutató előadás (és film) reményeik szerint élni segít a nézőknek.

04_interferences_bi-7462

Fotó: Biró István

Szintén szombaton a fesztivál új teret fedezett fel a színház számára: a Remarul – 16 februarie vagongyár csarnokában került sor a nagyváradi Mária Királyné Színház Az éjszaka szívében – A Lear-epizód című, Shakespeare Lear királyát feldolgozó előadására.

Hétvégén a jazz és a ska zene kedvelőinek egyaránt kínált kikapcsolódási lehetőséget az Interferenciák: az Erdélyi Néprajzi Múzeumban Lucian Ban jazz-zongorista, a Tranzit Házban pedig a nagyszebeni Suburbia 11 zenekar koncertjein vehettek részt a fesztiválozók.

A kolozsvári színház stúdiójának előcsarnokát új funkcióval ruházta fel az Interferenciák: a fesztivál ideje alatt galériaként is működik, melyben Részegh Botond csíkszeredai képzőművész Káprázat és kárhozat című kiállítása látogatható. A sorozat egyik darabja a fesztivál arculatának meghatározó eleme.