Pour Toujours – Ingyenes előadást ad a kolozsvári színház

2016 december 16. péntek, 11:18

A kolozsvári színház karácsony közeledtével ingyenes előadással ajándékozza meg közönségét.

Pour Toujours (Mindörökké) / Fotó: Biró István

A szerdán, december 21-én 20 órától műsorra tűzött Pour Toujours (Mindörökké) című előadásra térítésmentes lesz a belépés, csupán helyjegy kiváltására van szükség a színház jegypénztárából (nyitvatartás: naponta 10-14 óra között, valamint előadások előtt egy órával). Az emberi élet legfontosabb pillanatait lírai jelenetekben boncolgató, szöveg nélküli előadással a kolozsvári színház a fellélegzésre, megnyugvásra kínál lehetőséget az ünnep előtti forgatagban.

Pour Toujours (Mindörökké) / Fotó: Biró István

Az előadás Bach, Mozart, Górecki és sok más kiváló szerző nagyszerű zenéjére egy megható és erőteljes, olykor egyenesen mulatságos színpadi tánc, egy óda, amely az élethez és az elveszített emberi dolgokhoz szól.

Bodó Márta írja a Pour Toujours-ról: „A színpadon szó nem hangzik el, valójában történet sincs. Tér van és testek vannak, gesztusok, mozdulatok és mozgássorok, olykor hangok, zene, főleg rekviemek. A testek a hallható vagy a csak bensejükben (meg)szó(la)ló zenére ringnak, rázkódnak, gurulnak, másznak, simogatnak, kapaszkodnak, menekülnek, kergetik, megtalálják egymást.

Pour Toujours (Mindörökké) / Fotó: Biró István

Az előadást Dominique Serrand rendezte, szereplők: Albert Csilla, Francisco Alfonsín, Bodolai Balázs, Farkas Loránd, Imre Éva, Keresztes Sándor, Laczó Júlia, Orbán Attila, Ötvös Kinga, Sigmond Rita, Sinkó Ferenc, Varga Csilla, Váta Loránd, Viola Gábor.

 
 

Kapcsolódó anyagok