Maciért kapható színházjegy a vásárhelyi Stúdió Színház előadására

2016 december 18. vasárnap, 16:21

Macival, meleg ruhával, édességgel vagy egyéb játékokkal lehet jegyet váltani december 20-án a marosvásárhelyi Stúdió Színház előadására, az aznapi produkció ugyanis jótékonysági esemény, amelyen a hajléktalanok és legelesettebbek számára gyűjtenek.

Harmadik éve szervezi meg ezt a különleges jótékonysági akciót a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem a hollandiai alapítású, marosvásárhelyi székhelyű Coming Home Egyesülettel. „Az egyesülettel olyan akciót szervezünk, amellyel a város és a környék legelesettebbjei számára gyűjtünk. A társadalom sosem tudja teljesen megoldani ezen emberek problémáit, de legalább az ünnepek kapcsán próbálunk kicsit rájuk is figyelni, még akkor is, ha ez a segítség épp csak egy csepp a tengerben” – számolt be a kronika.ro-nak az egyetem rektorhelyettese, Balási András.

Az akció lényege, hogy a közelgő ünnepek szellemében az egyetem Stúdió Színháza a szegények megsegítésére szánt ajándékok ellenében bocsát ki jegyeket a december 20-án este hét órakor kezdődő Habaré előadásra. A jótékonykodni vágyók főként meleg ruhával, édességgel vagy játékokkal segíthetnek, cserébe kapnak egy-egy jegyet a Gáspárik Attila rendezte előadásra.

Az adományok ebben az évben is a marosvásárhelyi székhelyű Coming Home Egyesület segítségével jutnak el karácsonyi ajándékként a rászorulókhoz. Olyan programot indítottak el ugyanis, amelyben egy marosvásárhelyi iskolába 20 olyan gyereket írattak be, akiket eddig sosem iskoláztattak.

Forrás: kronika.ro