Egy biztonságos élet – Elena Vlădăreanu darabja Marosvásárhelyen

2016 december 20. kedd, 12:01

A Marosvásárhelyi Színház Liviu Rebreanu Társulatának következő premierje Elena Vlădăreanu Egy biztonságos élet című színművének bemutatója Robert Bălan rendezésében.

A szereposztás tagjai Emilia Banciu, Loredana Dascălu, Claudiu Banciu és Alexandru-Andrei Chiran. Díszlet- és jelmeztervező: Măriuca Ignat.

„A ma este látott jelenetek közül több a valóságon alapszik. Létezett valaha egy borz, amelyet saját biztonsága érdekében a városból egy állatkertbe költöztettek. Léteznek olyan emberek, akik útban hazafele egy reptéri típusú biztonsági rendszeren szeretnének áthaladni. Vannak olyan emberek, akik szeretik a belső rendszabályzatot, és képesek lennének megfizetni valakit csak azért, hogy gondoskodjon ezeknek a betartásáról. Vannak szülők, akik állandó felügyelet alatt szeretnék tartani gyerekeiket: otthon, az óvodában, az utcán, a játszótereken. Vannak olyan szülők, akik mindenkit ellenőrizni akarnak, akik kapcsolatba kerülnek a gyerekeikkel. Van valahol egy nő, aki természeti katasztrófákat képzel el, amelyekből megmenekül ő és a családja, s azok a szomszédok, akikkel egy luxus tömbházban élnek együtt. Fel vagyunk készülve, hogy a biztonságunk érdekében elmenjünk – meddig is?” (Elena Vlădăreanu: Egy biztonságos élet /O viață sigură)

A bemutatóra 2016. december 20-án, kedden 19.30 órától kerül sor a Kisteremben.

Következő előadások: 2017. január 3. és 22. 19.30 óra – Kisterem

MAGYAR NYELVEN FELIRATOZOTT ELŐADÁS!

Jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro internetes oldalon.