Sinkó Ferencé a Bánffy Miklós-vándordíj

2016 december 28. szerda, 13:36

A kolozsvári színház művészeti tanácsa a 2015/2016-ös évadban a #hattyúdal című előadásért Sinkó Ferencnek ítélte oda a Bánffy Miklós-vándordíjat. 
A Bánffy Miklós-vándordíjat 1992-ben, a színház 200 éves évfordulóján alapította az intézmény művészeti tanácsa, a testület évente titkos szavazással dönt az elmúlt évad legkiemelkedőbbnek ítélt teljesítményéről.

Fotó: Biró István

A Quadro Galéria által támogatott díj átadására december 29-én, csütörtökön, a #hattyúdal előadást követően kerül sor a kolozsvári színház stúdiójában.

„A #hattyúdal újszerű, provokatív, líraian érzékeny, színház- és társadalomkritikájával húsbavágó előadás, a kolozsvári színház utóbbi évadjainak legszínesebb és legizgalmasabb produkciója” – írta Kovács Bea az előadásról.

Az öregedésről és a mellőzöttséggel való szembesülésről kortárs eszközökkel beszélő előadás alkotói: Sinkó Ferenc rendező, Vajna Noémi dramaturg, rendezőasszisztens, Carmencita Brojboiu díszlettervező, Bocskai Gyopár jelmeztervező, Bodoki-Halmen Kata, aki az előadás akusztikai világáért felel, Török Tihamér, a grafikai-vizuális megoldások felelőse, valamint a szereposztás tagjai: Keresztes Sándor, Albert Csilla, Györgyjakab Enikő / Bodolai Balázs és Ötvös Kinga.

Az előadásra csütörtökön, december 29-én délután 6 órától kerül sor a Stúdióban. Az előadás alatt Szabó Kinga játszóházvezető ingyenes gyermekmegőrzőt tart két év fölötti gyermekek számára.