Kucsov Borisz győzött a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyen

2017 január 22. vasárnap, 8:51

Kucsov Borisz színdarabja nyerte meg a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyt szombat este Újvidéken.

A verseny díjnyertes alkotását Mezei Kinga, az Újvidéki Színház művésze rendezte. A mű a Csárdáskirálynő című operett elemeit alkalmazva egyfajta társadalomkritikát mutat be.

A megírandó mű címét az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki péntek reggel. Ez alapján kellett három szerzőnek, Ferenc Juditnak, Kucsov Borisznak és Varga Tamásnak néhány óra alatt, aznap délutánig drámát írnia. Ezt követően a rendezőknek – Mezei Kingának, Olivera Djordjevicnek és Puskás Zoltánnak – 24 órája volt arra, hogy színpadra állítsa az új drámákat a vajdasági magyar színházak társulatainak segítségével.

Fotó: Kakuszi Elvira

A drámaírók, a rendezők, az előadások és a színészek munkáját háromfős szakmai zsűri véleményezte és díjazta. A Táborosi Margaréta színész-koreográfusból, Balázs Áron színészből és Igor Buric kritikusból álló testület szerint a legjobb szereplő Crnkovity Gabriella, Figura Terézia, Ozsvár Róbert és Pálfi Ervin lett.

A legjobb rendezőnek Puskás Zoltánt választották, aki Varga Tamás darabját állította színpadra. A megmérettetést tizenhatodik alkalommal rendezték meg.

Forrás: Színház.org, MTI