Love is… – Premier a szerelmesek napján Marosvásárhelyen

2017 február 14. kedd, 16:34

Február 14-én tűzi műsorra következő bemutatóját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulata. A LOVE IS … című előadást a társulat védnöksége alatt működő Guga Junior csapat fiataljai viszik színre.

Love is… A szerelem összetevő két ember között. A szerelem adrenalin. A szerelem szenvedély és kockázat. A szerelem gyorsan történik. A szerelem az a valami, ami egy életen át tart. A szerelem az, ha a padtársad elveszi a radírodat. A szerelem – egy pozitív “vibe”, amit a a középiskolában lehet legintenzívebben érezni. Vagy nem! Tény az, hogy amikor megpróbálod egy kamasz szemével nézni a szerelem különböző aspektusait, a dolgok egy szinte nosztalgikus komikusságban tárulnak fel.

Mindenkinek megvan a saját kódja a szerelem és a szerelem hatásainak megértéséhez. Kamaszkorban a szerelem mintha kapukat nyitna egy teljes univerzumra, amit haladéktalanul fel szeretnél tárni. Különböző helyzetek, egyediek és személyesek, a szünetekben a padokból gyűjtöttek vagy ihletettek, amelyek emlékeket ébresztenek, mosolyt hoznak arcodra, és bizonyosan kérdéseket vetnek fel ezzel a nagyon nehezen meghatározható érzéssel kapcsolatosan, ami a szerelem.

A darab szövegét Andreea Radu írta (Loredana Bozával és Ligia Ungurral együttműködésben). Rendező és díszlettervező: Roxana Marian, a sound design és a videóvetítések Cătălin Roșață munkája.

Szereplők: Loredana Boza, Cezar Cochisă, Larisa Dobrin, Paula Ferenczi, Robert Kacso, Cosmin Kioran, Dorothea Moldovan, Rareș Moldovan, Raluca Nemeș, Petru Nistor, Valentin Oroian, Alexandra Poienar, Alexandra Rus, Andi Szelyes, Patricia Ștețco, Rareș Toncian, Ligia Ungur.

A premierre a Nemzeti Színház Underground Termében kerül sor 2017. február 14-én, kedden 19.00 órától.