A városok dzsungelében – Porogi Dorka rendezése Sepsiszentgyörgyön

2017 február 21. kedd, 10:09

Február 26-án 19 órai kezdettel kerül bemutatásra Bertolt Brecht-nek A városok dzsungelében című darabja Porogi Dorka rendezésében.

Porogi Dorka előző sepsiszentgyörgyi rendezését a Kaisers TV, Ungarn. című Pintér Béla-darabot három éve teltházas közönség előtt játsszuk. A rendező választása ezúttal egy összetettebb, költőibb szövegre esett, amely a szokatlan képzettársításokkal és képekkel elsősorban a befogadó érzékeire hat.

fotó: Barabás Zsolt

Brecht az egyik legnagyobb német drámaíró. A városok dzsungelében című korai, 1923-ban megjelent drámája rendhagyó, provokatív, rafinált, sokrétű, friss alkotás. A darab két főszereplője George Garga (Kónya-Ütő Bence), egy fiatalember és Shlink (Pálffy Tibor), egy maláj fakereskedő. Kettejük példátlan, mindent felégető, mániákus harca családi és gazdasági helyzetet, individuumot és kapitalista hatalmat egyaránt fenyeget.

fotó: Barabás Zsolt

„Ha teletömtök egy hajót emberi testekkel, hogy szinte szétreped, olyan magány lesz benne, hogy mind megfagynának.”— írja Brecht. A hátborzongatóan kortárs darab költői, expresszionista eszközökkel teszi mérlegre a nők sorsának, a bevándorlók helyzetének, generációs konfliktusoknak, családi problémáknak és egy teljes társadalom széthullásának a kérdéseit.

A bemutatót követően február 28-án, kedden 19 órától ismét megtekinthetik az előadást a színház Nagytermében. Március folyamán két alkalommal is játsszuk A városok dzsungelében című előadást, 3-án és 18-án szintén 19 órai kezdettel. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a http://www.biletmaster.ro/ weboldalon vásárolhatnak.

Az előtérben Porogi Dorka rendező / fotó: Barabás Zsolt

SZEREPOSZTÁS:
Shlink, a fakereskedő, egy maláji: PÁLFFY Tibor
George Garga: KÓNYA-ÜTŐ Bence
John Garga, az apja: SZAKÁCS László
Maë Garga, az anyja: D. ALBU Annamária
Marie Garga, a testvére: SZALMA Hajnalka
Jane Larry, a barátnője: KOVÁCS Kati
Skinny, egy kínai, Shlink könyvelője: NAGY Alfréd
Collie Couch, a Pávián, strici: DERZSI Dezső
Finnay, a Féreg, szállodatulajdonos: ERDEI Gábor
Pat Manky, a kormányos: MÁTRAY László
Fiatalember: RÁCZ Endre
Maynes, kölcsönkönyvtár tulajdonos: KOLCSÁR József
A Tömpeorrú, kocsmáros: FEKETE LOVAS Zsolt
Narrátor: VASS Zsuzsanna
Dramaturg: LÁSZLÓ Beáta Lídia
Színpadi mozgás: BEZSÁN Noémi
Zeneszerző: TRABALKA Cecília
Látvány: Adrian GANEA és KUPÁS Anna
Rendező: POROGI Dorka
Ügyelő: VERESS Zsóka
Súgó: DOBRA Mária Magdolna