A bandát újítja fel a Háromszék Táncegyüttes

2017 február 25. szombat, 17:31

A Háromszék Táncegyüttes újra műsorra tűzi A banda c. előadását Könczei Árpád rendezésében. A produkciót új szereposztással február 28-án mutatják be Sepsiszentgyörgyön.

Háromszék Táncegyüttes: A banda (Fotó: Ürmösi Levente Mihály)

Háromszék Táncegyüttes: A banda (Fotó: Ürmösi Levente Mihály)

A banda a népi kulturális örökséget értelmezi újra a színház eszközeivel, Könczei Árpád és Könczei Csongor forgatókönyvírók saját tapasztalataik alapján fogalmazzák újra a mezőségi lakodalmak emlékét. A Heveder zenekar kiemelt szereplésével egy lakodalom elevenedik meg a színpadon, a palatkai bandát láthatjuk mulatság előtt, közben és után, a Háromszék Táncegyüttes tánckara pedig a fáradhatatlanul sokat és jól mulató násznépet idézi. A sajátosan groteszk, a prűdeket meghökkentő, nyitottakat megnevettető, ízig-vérig táncszínházi előadást 2013-ban mutatta be az együttes, nagy sikerrel játszották hazai és magyarországi színpadokon egyaránt.

Az előadás a színházi szakma figyelmét is kiérdemelte, a 2014-ben megrendezett 21. Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon különdíjat kapott (a nagyszebeni Fundația „Liga pentru Teatru” különdíját), de jelölték a fesztivál nagydíjára is. 2015-ben játszották a REFLEX Nemzetközi Színházi Fesztivál 3. kiadásán, továbbá a Budapesti Nemzeti Színházba is meghívást kaptak.

Háromszék Táncegyüttes: A banda (Fotó: Ürmösi Levente Mihály)

Háromszék Táncegyüttes: A banda (Fotó: Ürmösi Levente Mihály)

A Háromszék Táncegyüttes újra műsorra tűzi a produkciót, a felújított előadást új szereposztással február 28-án, kedden 19 órától mutatják be a Háromszék Táncstúdióban. Az előadást március 1-jén, szerdán 13 órától diákok számára játsszák Sepsiszentgyörgyön, március 2-án, csütörtökön 19 órától pedig a Székelykeresztúri Művelődési Házban tekintheti meg a közönség.

Jegyek Sepsiszentgyörgyön a Kulturális Szervezőirodában (tel. 0267-312104), Székelykeresztúron pedig a Művelődési Ház jegypénztárában és a helyszínen kaphatók. A március 1-jei diákelőadásra szervezett csoportok jelentkezését a 0728-085091 és 0721-139882 telefonszámokon várják.